PÁRTLOVÁ, Petra a Jarmila STRAKOVÁ. PODNIKOVÉ ORGANIZAČNÍ A ŘÍDÍCÍ STRUKTURY NA ROZCESTÍ. Trendy v podnikání. Plzeň: Vydavatelství ZČU v Plzni, VII, č. 1, s. 17-21. ISSN 1805-0603. 2017.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název PODNIKOVÉ ORGANIZAČNÍ A ŘÍDÍCÍ STRUKTURY NA ROZCESTÍ
Název anglicky BUSINESS STRUCTURES OF ORGANIZATION AND MANAGEMENT AT THE CROSSROADS
Autoři PÁRTLOVÁ, Petra a Jarmila STRAKOVÁ.
Vydání Trendy v podnikání, Plzeň, Vydavatelství ZČU v Plzni, 2017, 1805-0603.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Článek v odborném periodiku
Obor 50200 5.2 Economics and Business
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Organizační jednotka Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Klíčová slova česky systémové pojetí podniku; organizační a řídící struktury; podniková architektura
Klíčová slova anglicky system of an enterprise; structures of organization and management; business architecture
Štítky ERIH, KEM2, PRI, RIV17
Změnil Změnila: Mgr. Eva Hynešová, učo 23116. Změněno: 17. 4. 2018 15:24.
Anotace
V systémovém pojetí podniku jsou organizační a řídící struktury jeho funkčním, prostorovým integrujícím prvkem vytvářející prvky a vazby podnikové architektury. Příspěvek je orientován na problematiku organizačních a řídících struktur v soudobých podmínkách tržní ekonomiky České republiky. Vymezena je teoretická základna řešené problematiky, za kterou lze považovat teorii organizování s organizačním chováním, kdy jsou uvedeny významné definice těchto pojmů včetně uvedení základních konfigurací organizačních struktur. Na rozsáhlém testovacím souboru podniků především z Jihočeského kraje je analyzována současná úroveň organizačních a řídících struktur, provedena je základní komparace podle velikostních kategorií podniků se sektorovou diferenciací. Z výstupů z řešení byl potvrzen ústup klasických řídících struktur jako je divizionální a kombinovaná struktura na úkor struktur útvarových s tím, že tento trend je nejintenzivnější u největší velikostní kategorie podniků. Tato organizační transformace má prokazatelný vztah na zaměření podniku, kdy u podniků průmyslových je tento trend výraznější. Z hlediska počtu řídících úrovní nebyl zjištěn kauzální vztah na zaměření podniku, na rozdíl od jeho velikosti. Současně se prokázaly u manažerů podniků, zejména u mikropodniků a malých a středních podniků výrazné odborné neznalosti v oblasti organizace a řízení. Za převládající názor všech dotazovaných řídících pracovníků lze považovat požadavek na postupnou přestavbu stávajících organizačních a řídících struktur s individuálním přístupem u každého podniku. Závěrem příspěvku je provedeno shrnutí dosažených výsledků a naznačen předpokládaný trend vývoj podnikové architektury.
Anotace anglicky
In the system concept of the enterprise, organization and management and their structures are its functional, spatial integrating elements that create relations and links of corporate architecture. The paper focuses on organizational and management structures in the current market economy conditions of the Czech Republic. The theoretical basis of the issue is defined as the theory of organizing with organizational behaviour. It contains important definitions of the terms, including the basic configuration of organizational structures. Based on a large sample of mostly South Bohemian enterprises, the current level of organizational and management structures is analysed, basic comparisons according to the size categories of enterprises with sectoral differentiation is carried out. The outputs of the analysis revealed that there is a decline of classical management structures such as the divisional and combined structure at the expense of unit structures with the trend being the most intense in the largest enterprises. Such transformation provably relates to business orientation, and the industrial sector is more pronounced. In terms of the number of management levels, there was no causal relation to the focus of the enterprise, unlike its size. At the same time, the results revealed a significant lack of knowledge of organizational and managerial skills of business managers, particularly in micro and small enterprises. The overriding opinion of all the executives in the sample should be a requirement for the gradual reorganization of the existing organizational and management structures with an individual approach for each enterprise. The conclusion of the paper summarizes the results achieved and indicates the expected trend of the corporate architecture.
VytisknoutZobrazeno: 29. 3. 2024 01:46