KMECOVÁ, Iveta. Srovnávací analýza lidského kapitálu studentů SSEU v Samaře a zahraničních studentů VŠTE v Českých Budějovicích. Mladá veda (Young Science). Prešov, Slovensko: Vydavateľstvo UNIVERSUM, roč. 6, č. 2, s. 41-48, 9 s. ISSN 1339-3189. 2018.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Srovnávací analýza lidského kapitálu studentů SSEU v Samaře a zahraničních studentů VŠTE v Českých Budějovicích
Název anglicky Comparative analysis of the human capital of students of SSEU in Samara and foreign students of VŠTE in České Budejovice
Autoři KMECOVÁ, Iveta.
Vydání Mladá veda (Young Science), Prešov, Slovensko, Vydavateľstvo UNIVERSUM, 2018, 1339-3189.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Článek v odborném periodiku
Obor 50200 5.2 Economics and Business
Stát vydavatele Slovensko
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Organizační jednotka Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Klíčová slova česky Lidský kapitál; investice; vzdělávání; zdraví; statistické charakteristiky
Klíčová slova anglicky Human capital; investment; education; health; statistical characteristics
Štítky BAK, DIS, ERIH, KEM2, RIV17, RLZ_a, TIM_a, ZP_MVZ_a, ZP_SOC_a, ZP_STV
Změnil Změnila: Mgr. Blanka Mikšíková, učo 22534. Změněno: 17. 4. 2018 13:00.
Anotace
Příspěvek se zabývá problematikou analýzy investic do lidského kapitálu. V příspěvku předkládám názory studentů na investice do lidského kapitálu, konkrétně zahraničních studentů na VŠTE, studujících v Českých Budějovicích v rámci programu Erasmus a ruských studentů na SSEU v Samaře. Cílem bylo provést srovnání – komparaci názorů studentů obou vysokých škol na investice do lidského kapitálu. Pro ověření výzkumných problémů byly použity statistické charakteristiky. Příspěvek obsahově navazuje na příspěvek v předchozím čísle.
Anotace anglicky
The paper deals with the analysis of investment in human capital. In the paper I present the views of students on investments in human capital, namely of foreign students at VŠTE, students in Ceske Budejovice within the Erasmus program and Russian students at SSEU in Samara. The aim was to compare the views of students of both universities on investment in human capital. For the evaluation of the research issues, several statistical characteristics of data sets were used. The article follows the article in the previous issue.
VytisknoutZobrazeno: 28. 3. 2024 20:50