VŠTE:HOP Hotelový provoz - Informace o předmětu
HOP Hotelový provoz
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicíchzima 2015
- Rozsah
- 0/2. 2 kr. Ukončení: z.
- Vyučující
- Ing. Roman Švec, Ph.D. (cvičící)
- Garance
- Ing. Roman Švec, Ph.D.
Katedra marketingu a cestovního ruchu – Ústav podnikové strategie – Rektor – Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Dodavatelské pracoviště: Katedra marketingu a cestovního ruchu – Ústav podnikové strategie – Rektor – Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích - Rozvrh seminárních/paralelních skupin
- HOP/S01: St 16:30–18:00 A4, R. Švec
- Předpoklady
- FORMA(P)
- Omezení zápisu do předmětu
- Předmět je otevřen studentům libovolného oboru.
Předmět si smí zapsat nejvýše 40 stud.
Momentální stav registrace a zápisu: zapsáno: 0/40, pouze zareg.: 0/40 - Cíle předmětu opírající se o výstupy z učení
- Cílem předmětu je získání odborných znalostí a praktických dovedností v oblasti provozu a řízení hotelů a dalších ubytovacích zařízení. Studentům budou objasněny role jednotlivých úseků hotelové provozu, popsáno jejich materiální a technické zabezpečení a vysvětleny základní postupy práce zaměstnanců těchto úseků. Dále kurz poskytne základní znalosti z oblasti potravinářství, kuchyňské technologie, přípravy a realizace společenských akcí v ubytovacích zařízeních.
Po absolvování předmětu student:
• bude znát základní pravidla provozu hotelů a dalších ubytovacích zařízení
• bude schopen popsat provozní úseky hotelu a jejich provozní zázemí
• bude mít přehled o pracovních náplních jednotlivých pozic provozních zaměstnanců
• dokáže analyzovat jednotlivé provozní procesy popř. tyto procesy inovovat
• bude mít přehled o základních technologických úpravách potravin
• bude mít základní znalosti v oblasti potravinářské výroby - Osnova
- 1. Managing and organization of accommodation facilities
- 2. Accommodation second section of establishments - Reception
- 3. The accommodation section of accommodation facilities - lobby and housekkeping
- 4. F & B section of hotel operations - manufacturing part
- 5. F & Bsection of hotel operations - working tools and equipment parts
- 6. F & B of hotel operations - sales portion
- 7. Eating seventh section of hotel operations - food and drinks in gastronomy
- 8. Technical Department of hotel operation
- 9. Commercial-Economic Section of hotel operation
- 10. Economic and Commercial section of hotel operations
- 11. Other services in hotels
- 12. Green Management in hotel operation
- 13. hotel operations Marketing
- Literatura
- povinná literatura
- Náhradní obsah: BERÁNEK, J. Moderní řízení hotelového provozu. 5. zcela přepracované vydání. Praha: MAG Consulting, 2013.338 s. ISBN 978-80-86724-45-4.
- doporučená literatura
- ČSN 76 1110 Služby cestovního ruchu - Klasifikace ubytovacích zařízení - Kategorie hotel, hotel garni, penzion a motel.
- Jakubíková, D. 2009. Marketing v cestovním ruchu. 1. vyd. Praha : Grada, 288 s. ISBN 978-80-247-3247-3.
- ČSN 18 513 Služby cestovního ruchu - Hotely a ostatní kategorie turistického ubytování – Terminologie.
- Oficiální jednotná klasifikace ubytovacích zařízení ČR 2013 – 2015
- JHA, S.M. Hotel Marketing. New Delhi: Himalaya Publishing House, 2010, 333 s. ISBN 978-93-5024-348-0. info
- Organizační formy výuky
- seminář
- Komplexní výukové metody
- skupinová výuka - kooperace
projektová výuka
brainstorming
kritické myšlení
výuka podporovaná multimediálními technologiemi
- Studijní zátěž
Aktivita Počet hodin za semestr Prezenční forma Kombinovaná forma Aktivní práce na zadaných úkolech v seminářích 10 Práce na týmovém projektu 16 Účast na semináři/cvičeních/tutoriálu/exkurzi 26 Celkem: 52 0 - Metody hodnocení a jejich poměr
- projekt - semestrální 70 %
projekt - skupinový - Podmínky testu
- Klasifikační stupnice:
• Semestrální projekt 0-70 bodů
• Aktivní práce na zadaných úkolech v~seminářích 0 - 30 bodů
Student musí k~úspěšnému zakončení předmětu splnit minimálně 70 bodů.
- Informace učitele
- Účast na výuce ve všech formách řeší samostatná vnitřní norma VŠTE (Evidence docházky studentů na VŠTE). Pro studenty prezenční formy studia je na kontaktní výuce, tj. vše kromě přednášek, povinná 70% účast.
Attendance in lessons is defined in a separate internal standard of ITB (Evidence of attendance of students at ITB). It is compulsory, except of the lectures, for full-time students to attend 70 % lesson of the subjet in a semester.
- Statistika zápisu (zima 2015, nejnovější)
- Permalink: https://is.vstecb.cz/predmet/vste/zima2015/HOP