ŠTEFKO, Róbert, Romana PÍCHOVÁ, Peter GALLO a Daniel RAUŠER. A Systemic Approach to Implementation of Management Audit. In Róbert ŠTEFKO , Miroslav FRANKOVSKÝ, Richard FEDORKO (Eds.). Management 2016: INTERNATIONAL BUSINESS AND MANAGEMENT, DOMESTIC PARTICULARITIES AND EMERGING MARKETS IN THE LIGHT OF RESEARCH. Prešov: UNIVERSITY OF PREŠOV IN PREŠOV FACULTY OF MANAGEMENT. s. 483-489. ISBN 978-80-8165-155-7. 2016.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název A Systemic Approach to Implementation of Management Audit
Název česky Systémový přístup k realizaci manažerského auditu
Autoři ŠTEFKO, Róbert (703 Slovensko, garant), Romana PÍCHOVÁ (203 Česká republika, domácí), Peter GALLO (703 Slovensko) a Daniel RAUŠER (203 Česká republika, domácí).
Vydání Prešov, Management 2016: INTERNATIONAL BUSINESS AND MANAGEMENT, DOMESTIC PARTICULARITIES AND EMERGING MARKETS IN THE LIGHT OF RESEARCH, od s. 483-489, 7 s. 2016.
Nakladatel UNIVERSITY OF PREŠOV IN PREŠOV FACULTY OF MANAGEMENT
Další údaje
Originální jazyk angličtina
Typ výsledku Stať ve sborníku
Obor 50204 Business and management
Stát vydavatele Slovensko
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Forma vydání tištěná verze "print"
Kód RIV RIV/75081431:_____/16:00001225
Organizační jednotka Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
ISBN 978-80-8165-155-7
UT WoS 000426796500069
Klíčová slova česky Manažerský audit; cíl manažerského auditu; obsah a účel manažerského auditu
Klíčová slova anglicky Management audit; objective of management audit; contents of management audit; purpose of management audit
Štítky KEM2, RIV17, WOS
Změnil Změnila: Mgr. Eva Hynešová, učo 23116. Změněno: 4. 4. 2018 09:07.
Anotace
"The purpose of this paper is to familiarize one with the main issues of management audit, define its contents, determine and characterize its purpose, goal and benefits for an enterprise being audited. The main objective is to compile a basic structure of a model of systemic approach to implementation of management audit. The proposed model is an outcome of a research conducted in the Czech Republic, which involved both producing and non-producing small and medium-sized enterprises, with the particular data having been obtained on the basis of an electronic questionnaire. The paper is divided into two parts, where the first part summarizes some general information on a management audit as such and the second part describes the development of compiling the model as well as the proposal for its basic structure. When implementing the management audit across individual producing and non-producing enterprises, this structure may be uniformly used or possibly modified according to their specific needs and requirements."
Anotace česky
Účelem tohoto článku je seznámit čtenáře s problematikou manažerského auditu, definovat jeho náplň a obsah, stanovit a charakterizovat jeho účel, cíl a přínosy pro auditovaný podnik. Hlavním cílem článku je sestavit základní strukturu modelu systémového přístupu k realizaci manažerského auditu. Navržený model je výstupem výzkumu provedeného na území ČR. Do výzkumu byly zapojeny malé a střední podniky výrobního i nevýrobního charakteru. Data byla získána na základě elektronického dotazníkového šetření. Článek je rozdělen do dvou částí, kdy v první části jsou shrnuty a sumarizovány obecné informace o manažerském auditu. V druhé části článku je zaznamenán vývoj sestavení modelu a navrhnuta základní struktura modelu systémového přístupu k realizaci manažerského auditu. Základní struktura modelu již lze jednotně v jednotlivých výrobních i nevýrobních podnicích při realizaci manažerského auditu použít či případně modifikovat dle svých konkrétních potřeb a požadavků.
VytisknoutZobrazeno: 29. 3. 2024 02:28