HRUŠKOVÁ, Lenka. KOMPARACE E-LEARNINGU SE STANDARDNÍ PREZENČNÍ VÝUKOU NA TECHNICKÉ VYSOKÉ ŠKOLE. Journal of Technology and Information Education. Palacký University in Olomouc: Časopis pro technickou a informační výchovu, Volume 6, Issue 2, s. 122-132. ISSN 1803-6805. 2014.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název KOMPARACE E-LEARNINGU SE STANDARDNÍ PREZENČNÍ VÝUKOU NA TECHNICKÉ VYSOKÉ ŠKOLE
Název anglicky COMPARISON OF E-LEARNING WITH STANDARD ATTENDANCE TEACHING AT TECHNICAL UNIVERSITY
Autoři HRUŠKOVÁ, Lenka (203 Česká republika, garant, domácí).
Vydání Journal of Technology and Information Education, Palacký University in Olomouc, Časopis pro technickou a informační výchovu, 2014, 1803-6805.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Článek v odborném periodiku
Obor 50300 5.3 Education
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Kód RIV RIV/75081431:_____/14:00001002
Organizační jednotka Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Klíčová slova česky e-learning; standardní prezenční výuka; odborný jazyk; gender; technické a ekonomické studijní programy
Klíčová slova anglicky e-learning; traditional teaching; specialized language; gender; technical; economic study programs
Štítky ERIH, KCRM6, RIV16
Změnil Změnila: Hana Dlouhá, učo 19800. Změněno: 24. 4. 2017 11:46.
Anotace
Studie se věnuje úspěšnosti e-learningu ve vysokoškolském vzdělávání vzhledem ke standardní prezenční výuce. Cílem článku je přispět k současné diskusi o významu a hodnocení digitálních technologií ve studiu vysokoškolských studentů. Prostřednictvím empirického šetření hledá odpověď na otázku, zdali je vhodnější u studentů bakalářského studia užít v odborné cizojazyčné výuce e-learning nebo standardní prezenční výuku, zda je elearning v odborné cizojazyčné výuce stejně úspěšný pro muže i ženy nebo jestli existuje korelace mezi e-learningem a studijními obory.
Anotace anglicky
The study examines the successfulness of e-learning in article is to contribute to the current discussion on the significance and evaluation of digital technologies in the university students studies. Through an empirical research it seeks the answer to the question whether it is more appropriate to use e-learning or standard full-time classes for students of a bachelor’s degree programme in the teaching of specialized subjects in a foreign language, whether e-learning is equally successful for males and females in the teaching of specialized subjects in a foreign language or whether there is a correlation between e-learning and fields of studies.
VytisknoutZobrazeno: 29. 3. 2024 11:32