ŠVEC, Roman a Petra SOLAROVÁ. Traditional folk event with national importance: The impact of visitors’ age. Deturope - Central European Journal of Regional Development and Tourism. Serbia: Regional Science Association of Subotica, roč. 8, č. 1, s. 78-91. ISSN 1821-2506. 2016.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Traditional folk event with national importance: The impact of visitors’ age
Název česky Tradiční hudební akce s celostátního významu: Vliv věku návštěvníků
Autoři ŠVEC, Roman (203 Česká republika, domácí) a Petra SOLAROVÁ (203 Česká republika, domácí).
Vydání Deturope - Central European Journal of Regional Development and Tourism, Serbia, Regional Science Association of Subotica, 2016, 1821-2506.
Další údaje
Originální jazyk angličtina
Typ výsledku Článek v odborném periodiku
Obor 50200 5.2 Economics and Business
Stát vydavatele Srbsko
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Kód RIV RIV/75081431:_____/16:00000652
Organizační jednotka Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Klíčová slova česky Kulturní cestovní ruch; hudební festival; věkové kategorie návštěvníků; Česká republika
Klíčová slova anglicky Cultural tourism; music festival; age categories of visitors; Czech Republic
Štítky ERIH, KCRM3, RIV16
Změnil Změnila: Hana Dlouhá, učo 19800. Změněno: 14. 2. 2017 15:22.
Anotace
In the context of the cultural tourism, this paper focuses on the traditional folk event with national importance that is held in the Czech Republic and its name is Porta. The aim is to assess characteristic traits and satisfaction of two age categories of Porta´s visitors. Through the realised research among visitors, the importance of segmentation was proved. Hence, it is crucial to focus on getting to know the visitors and their motivation. In addition to that, cultural events are also important for local government. According to the officials of local government, where this event is held, such events are able to attract visitors to the particular locality. However, they have only limited opportunities how to support these events (especially from the financial viewpoint).
Anotace česky
V souvislosti s kulturním cestovním ruchem se tento článek zaměřuje na tradiční hudební akci s celostátním významem nazvaný PORTA, který se koná v České republice. Cílem článku je posoudit charakteristické rysy a spokojenost dvou věkových kategorií návštěvníků tohoto festivalu. Prostřednictvím realizovaného průzkumu mezi návštěvníky byla prokázána důležitost segmentace. Proto je velmi důležité zaměřit se na seznámit se s návštěvníky a jejich motivací k návštěvě. Podobné aktivity jsou důležité také z pohledu místní samosprávy, kdy jsou dle vyjádření jejích představitelů tyto aktivity schopny přilákat návštěvníky do konkrétní lokality a tím přispět k rozvoji obchodu a cestovního ruchu v dané oblasti.
VytisknoutZobrazeno: 29. 3. 2024 00:19