PÁRTLOVÁ, Petra, Jan VÁCHAL, Jarmila STRAKOVÁ a Jaroslav STANĚK. Regionalistika a regionální projektování : skripta. 1. vyd. České Budějovice: Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích. ISBN 978-80-7468-043-4. 2012.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Regionalistika a regionální projektování : skripta
Autoři PÁRTLOVÁ, Petra, Jan VÁCHAL, Jarmila STRAKOVÁ a Jaroslav STANĚK.
Vydání 1. vyd. České Budějovice, 2012.
Nakladatel Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Učební texty pomůcky (vč. dílčích kapitol v učebnicích)
Obor 50200 5.2 Economics and Business
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Organizační jednotka Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
ISBN 978-80-7468-043-4
Klíčová slova česky regionalistika; regionální rozvoj; regionální projektování
Klíčová slova anglicky regionalism; regional development; regional planning
Štítky KEM2, KEM4, RRP
Změnil Změnila: Věra Kostková, učo 6173. Změněno: 13. 5. 2014 14:37.
Anotace
Učební texty jsou koncipovány jako základní studijní materiál k volitelnému předmětu Regionalistika a regionální projektování. Text je členěn do 10 základních kapitol zaměřených zejména na teoretické principy regionalistiky. Úvodní kapitoly pojednávají o vymezení základních pojmů, principech a formách regionální analýzy a jednotlivých ukazatelích včetně metodologie regionálního rozvoje. Druhá část je věnována koncepčním dokumentům regionálního rozvoje ČR včetně programu rozvoje obcí, měst a regionů. Závěrečná část je orientována na problematiku vnějších územních vztahů mezi regionální politikou a územním plánováním. Daný učební text je určen jak studentům řádného, ale i kombinovaného studia všech akreditovaných studijních programů, resp. oborů. Po jeho prostudování získá student základní orientaci v dané problematice s možným praktickým využitím v uživatelské praxi.
Anotace anglicky
The textbook is designed as a basic study material for the optional subject Regionalism and regional planning. The text is divided into 10 basic chapters focused mainly on the theoretical principles of regional studies. Introductory chapters deal with the definition of basic concepts, principles and forms of regional analysis and methodology, including indicators of regional development. The second part is devoted to conceptual documents of Regional Development of the Czech Republic including the program of the development of municipalities, cities and regions. The final part is focused on the issues of external spatial relations between regional policy and regional planning. The textbook is designed for both – present students and the students of combined study of all accredited programs or rather the fields. After the reading through, students will acquire a basic grasp of the issues with possible use in practice.
VytisknoutZobrazeno: 29. 3. 2024 15:29