VŠTE:HOP Hotelový provoz - Informace o předmětu
HOP Hotelový provoz
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicíchléto 2021
- Rozsah
- 0/2/0. 2 kr. Ukončení: z.
- Vyučující
- Ing. Petra Martíšková, Ph.D. (cvičící)
Ing. Roman Švec, Ph.D. (cvičící) - Garance
- Ing. Roman Švec, Ph.D.
Katedra marketingu a cestovního ruchu – Ústav podnikové strategie – Rektor – Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Dodavatelské pracoviště: Katedra marketingu a cestovního ruchu – Ústav podnikové strategie – Rektor – Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích - Předpoklady
- FORMA(P)
Nejsou specifikovány - Omezení zápisu do předmětu
- Předmět je otevřen studentům libovolného oboru.
- Cíle předmětu opírající se o výstupy z učení
- Cílem předmětu je získání odborných znalostí a praktických dovedností v oblasti provozu a řízení hotelů a dalších ubytovacích zařízení. Studentům budou objasněny role jednotlivých úseků hotelové provozu, popsáno jejich materiální a technické zabezpečení a vysvětleny základní postupy práce zaměstnanců těchto úseků. Dále kurz poskytne základní znalosti z oblasti potravinářství, kuchyňské technologie, přípravy a realizace společenských akcí v ubytovacích zařízeních.
- Výstupy z učení
- Po absolvování předmětu student: • bude znát základní pravidla provozu hotelů a dalších ubytovacích zařízení • bude schopen popsat provozní úseky hotelu a jejich provozní zázemí • bude mít přehled o pracovních náplních jednotlivých pozic provozních zaměstnanců • dokáže analyzovat jednotlivé provozní procesy popř. tyto procesy inovovat • bude mít přehled o základních technologických úpravách potravin • bude mít základní znalosti v oblasti potravinářské výroby
- Osnova
- 1. Řízení a organizace ubytovacích zařízení.
- 2. Ubytovací úsek ubytovacích zařízení - recepce.
- 3. Ubytovací úsek ubytovacích zařízení – hotelová hala a housekkeping.
- 4. Stravovací úsek hotelového provozu - výrobní část.
- 5. Stravovací úsek hotelového provozu - pracovní nástroje a zařízení výrobní části.
- 6. Stravovací úsek hotelového provozu - odbytová část.
- 7. Stravovací úsek hotelového provozu - potraviny a nápoje v gastronomii.
- 8. Technický úsek hotelového provozu.
- 9. Technický úsek hotelového provozu.
- 10. Ekonomický a obchodní úsek hotelového provozu.
- 11. Marketing a prodej v hotelovém provozu.
- 12. Personální úsek hotelového provozu.
- 13. Green management v hotelovém provozu
- Literatura
- povinná literatura
- ČSN 76 1110 Služby cestovního ruchu - Klasifikace ubytovacích zařízení - Kategorie hotel, hotel garni, penzion a motel
- KŘÍŽEK, F., NEUFUS,J. Moderní hotelový management 2., aktualizované a rozšířené vydání. Praha: Grada, 2014. ISBN 978-80-247-4835-1.
- BERÁNEK, J. Moderní řízení hotelového provozu. Praha: Mag Consulting, 2013. ISBN 978-80-86724-45-4.
- Organizační formy výuky
- seminář
- Komplexní výukové metody
- skupinová výuka - kooperace
brainstorming
samostatná práce – individuální nebo individualizovaná činnost
- Studijní zátěž
Aktivita Počet hodin za semestr Prezenční forma Kombinovaná forma semestrální projekt 26 Účast na semináři/cvičeních/tutoriálu/exkurzi 26 Celkem: 52 0 - Metody hodnocení a jejich poměr
- projekt - semestrální 70 %
konzultace 30 % - Podmínky testu
- Vzhledem k~tomu, že předmět není zakončen testem se test nepíše. započteno 100 –70, možnost opakovat test 69,99 – 30, nezapočteno 29,99 - 0.
- Informace učitele
- Účast na výuce ve všech formách řeší samostatná vnitřní norma VŠTE (Evidence docházky studentů na VŠTE). Pro studenty prezenční formy studia je na kontaktní výuce, tj. vše kromě přednášek, povinná 70% účast.
- Statistika zápisu (nejnovější)
- Permalink: https://is.vstecb.cz/predmet/vste/leto2021/HOP