LUKOSZOVÁ, Xenie. Logistické centrum v systémovém pojetí, algoritmus a model verifikace splnění hlavních faktorů jeho projektování. Auspicia. České Budějovice: Vysoká škola evropských a regionálních studií, roč. XIII, číslo 2, s. 33-41. ISSN 2464-7217. 2016.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Logistické centrum v systémovém pojetí, algoritmus a model verifikace splnění hlavních faktorů jeho projektování
Název anglicky Logistics centre in System Concept, Algorithm and Model Verification of Fulfilment of Major Factors of Its Designing
Autoři LUKOSZOVÁ, Xenie (203 Česká republika, garant, domácí).
Vydání Auspicia, České Budějovice, Vysoká škola evropských a regionálních studií, 2016, 2464-7217.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Článek v odborném periodiku
Obor 50600 5.6 Political science
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Kód RIV RIV/75081431:_____/16:00000819
Organizační jednotka Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Klíčová slova česky systém; subsystém; logistická centra; plánování; projektování; algoritmus
Klíčová slova anglicky system; subsystem; logistics centres; planning; designing; algorithm
Štítky KEM7, RIV16
Změnil Změnila: Hana Dlouhá, učo 19800. Změněno: 20. 10. 2016 11:05.
Anotace
Obsahem článku je charakterizovat logistické centrum jako integrovaný systém složený z jednotlivých podsystémů, prvků a vazeb mezi nimi. Systém logistického centra je zde popsán nejen slovně, ale je rovněž vyjádřen matematicky. Uvedené podsystémy a prvky systému logistického centra pak mohou být odpovědnými pracovníky v reálných podmínkách analyzovány za účelem zlepšení jeho projektování a řízení. V další části článku se pak autorka koncentruje na oblast samotného projektování logistických center, identifikuje hlavní faktory, které musí být při jejich projektování zohledňovány. Navrhuje také obecný algoritmus využitelný v rámci projektování logistických center. Poslední část článku je zaměřena na výsledky verifikace respektování hlavních faktorů projektování logistických center v reálných podmínkách, to znamená na vzorku autorkou vybraných reprezentantů evropských logistických center.
Anotace anglicky
This article is to characterize a logistics centre as an integrated system consisted of individual subsystems, components and specific connections among them. The logistics centre system is not only described, but also expressed mathematically. All of the identified subsystems and components of the logistics centre system are subsequently analysed in real terms by the staff in charge of them in order to improve the planning and management. In the other part of the article the design of logistics centres itself is focused on in detail and the main factors that must be taken into account during the design process are identified. A general algorithm is put forward to be used within the context of logistics centre planning. The article is concluded by focusing on the results of the verification of compliance with the main design factors for logistics centres in real conditions on the basis of a representative selected sample of European logistics centres.
VytisknoutZobrazeno: 28. 3. 2024 21:26