VOCHOZKA, Marek. Finanční analýza exportních firem. In Jihočeský kraj v globální ekonomice. 1. vydání. Praha: SETOUTBOOKS.CZ. s. 115-152. ISBN 978-80-86277-82-0. 2016.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Finanční analýza exportních firem
Název anglicky Financial analysis of export enterprises
Autoři VOCHOZKA, Marek (203 Česká republika, garant, domácí).
Vydání 1. vydání. Praha, Jihočeský kraj v globální ekonomice, od s. 115-152, 38 s. 2016.
Nakladatel SETOUTBOOKS.CZ
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Kapitola resp. kapitoly v odborné knize
Obor 50200 5.2 Economics and Business
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Forma vydání tištěná verze "print"
Kód RIV RIV/75081431:_____/16:00000676
Organizační jednotka Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
ISBN 978-80-86277-82-0
Klíčová slova česky Finanční analýza; exportní firmy; Jihočeský kraj; Hydac s.r.o.; Rašelina, a.s.; MAS Kovosvit a.s.
Klíčová slova anglicky Financial analysis; export enterprises; the South Bohemian Region; Hydac s.r.o.; Rašelina a.s.; MAS Kovosvit a.s.
Štítky KCRM5, RIV16
Změnil Změnila: Hana Dlouhá, učo 19800. Změněno: 2. 9. 2016 13:19.
Anotace
Kapitola "Finanční analýza exportních firem" v odborné kolektivní monografii "Jihočeský kraj v globální ekonomice“ se zabývá finanční analýzou tří velkých podniků v Jihočeském kraji – Hydac, s.r.o, Rašelina, a.s. a MAS Kovosvit, a.s. Jedná se o podniky, které jsou lídry ve svých oborech nejen v Jihočeském kraji, ale i v evropském měřítku. Jedná se o stabilní společnosti působící na trzích s velkým potenciálem, všechny tři jsou velkým přínosem pro celý region, nejen z důvodu daňového rezidentství, ale přímo nebo i nepřímo přispívají k pozitivnímu podnikatelskému prostředí jihočeského regionu. Určité problémy má společnost Rašelina a.s., která musí přehodnotit svoji strategii, aby zastavila negativní trend.
Anotace anglicky
The chapter “Financial analysis of export enterprises” of the expert collective monograph “South Bohemian Region in Global Economy” focuses on the financial analysis of three major enterprises in the South Bohemian Region, namely Hydac, s.r.o, Rašelina, a.s. and MAS Kovosvit, a.s. They are the leading enterprises in their fields not only in the South Bohemian Region but also on the European level. They are stable enterprises operating on markets with immense potential; all three are a major asset for the entire region, not only because of the tax residency but they also directly/indirectly further the positive entrepreneurial environment of the South Bohemian Region. Rašelina a.s. enterprise does have some problems; it has to reevaluate its strategy to stop the negative trend.
VytisknoutZobrazeno: 29. 3. 2024 07:18