POLANECKÝ, Lukáš. Analýza zemědělské výroby a potravinářského průmyslu. In Jihočeský kraj v globální ekonomice. 1. vydání. Praha: SETOUTBOOKS.CZ. s. 85-92. ISBN 978-80-86277-82-0. 2016.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Analýza zemědělské výroby a potravinářského průmyslu
Název anglicky Analysis of agricultural production and food industry
Autoři POLANECKÝ, Lukáš (203 Česká republika, garant, domácí).
Vydání 1. vydání. Praha, Jihočeský kraj v globální ekonomice, od s. 85-92, 8 s. 2016.
Nakladatel SETOUTBOOKS.CZ
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Kapitola resp. kapitoly v odborné knize
Obor 50200 5.2 Economics and Business
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Forma vydání tištěná verze "print"
Kód RIV RIV/75081431:_____/16:00000673
Organizační jednotka Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
ISBN 978-80-86277-82-0
Klíčová slova česky Potravinářský průmysl, zemědělská výroba, Jihočeský kraj, 2004 - 2015
Klíčová slova anglicky Food industry; agricultural production; South Bohemian region; 2004-2015
Štítky KCRM5, RIV16
Změnil Změnila: Věra Kostková, učo 6173. Změněno: 21. 7. 2016 11:10.
Anotace
Kapitola "Analýza zemědělské výroby a potravinářského průmyslu " v odborné kolektivní monografii "Jihočeský kraj v globální ekonomice“ prokázala, že hlavní velkou změnou v zemědělství po vstupu do Evropské unie je vstup do Společné zemědělské politiky. Lze tedy konstatovat, že se celkově zlepšila hospodářská politika zemědělského sektoru a to nejen v Jihočeském kraji, ale celkově v zemědělském sektoru v ČR. Zjistili jsme, že nepříznivým trendem, na který bohužel neměl vstup do EU vliv a nedokázal ho zastavit je neustále se snižující počet osob zaměstnaných v zemědělském sektoru. Dále autoři analyzovali potravinářský průmysl a zjistili, že potravinářský průmysl je i po vstupu do EU jedním z hlavních odvětví průmyslové výroby v ČR, tedy i v Jihočeském kraji. Jeho základním vstupem je pak česká agrární produkce. Členění tohoto sektoru po vstupu do EU není po celou dobu jednotné a 1.1 2009 došlo k přestupu z tehdejší OKEČ klasifikace na klasifikaci CZ-NACE.
Anotace anglicky
The chapter "Analysis of agricultural production and food industry" in the professional collective monograph "South Bohemia in the global economy" has shown that the main big change in agriculture after accession to the European Union is entry into the Common Agricultural Policy. It can be stated that the improved overall economic policy of the agricultural sector and not only in the South Region, but overall the agricultural sector in the Czech Republic. We found that the negative trends which unfortunately did not entry into the EU the influence and failed to stop the ever-decreasing number of people employed in the agricultural sector. And then the authors analyzed the food industry and found that the food industry after entry into the EU one of the main sectors of industrial production in the Czech Republic, including in the South Region. It is the basic entry is then Czech agricultural production. Distribution of this sector after accession to the EU is not uniform at all times and 1.1. 2009 there was a transfer from the OKEČ classification on the CZ-NACE classification.
VytisknoutZobrazeno: 29. 3. 2024 16:33