JÍLKOVÁ, Ivana a Michal NOVÁK. The alternative solution of absorptive noise barriers. Ad Alta: Journal of interdisciplinary research. Hradec Králové: Magnanimitas, vol. 3, č. 2, s. 106-109. ISSN 1804-7890. 2013.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název The alternative solution of absorptive noise barriers
Název česky Alternativní řešení protihlukových clon
Autoři JÍLKOVÁ, Ivana (203 Česká republika, garant, domácí) a Michal NOVÁK (203 Česká republika).
Vydání Ad Alta: Journal of interdisciplinary research, Hradec Králové, Magnanimitas, 2013, 1804-7890.
Další údaje
Originální jazyk angličtina
Typ výsledku Článek v odborném periodiku
Obor 20101 Civil engineering
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Kód RIV RIV/75081431:_____/13:00000366
Organizační jednotka Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Klíčová slova česky hluk; doprava; clona; alternativní řešení
Klíčová slova anglicky noise; traffic; barrier; stop; alternative solutions
Štítky ASP_1, ASP_2, KCJ4, riv13
Změnil Změnila: Věra Kostková, učo 6173. Změněno: 4. 4. 2014 13:31.
Anotace
The noise from traffic on roads can unpleasantly affect humans and therefore we must search for means to reduce the intensity of the noise. It can be achieved either by reducing the sound intensity at the source (active measures) or by preventing the transmission of sound by shielding structures (passive measures). In both cases this can be achieved in several ways, which are briefly described in the article. Two main wais are typical for passive measures - either the sound is absorbed by a solid construction and it is subsequently converted to another energy (heat), or the sound is reflected off a monitored area, The combination of these two methods of noise reduction brings modern combined acoustic barriers with higher effiiciency. One of such method is presented here, but the idea of sound absorption massive structure is replaced by the idea of damped oscillation lightweight construction.
Anotace česky
Hluk z dopravy na pozemních komunikacích může nepříjemně působit na člověka, a proto je třeba hledat jak snížit intenzitu šířeného zvuku. Toho lze dosáhnout buď snižováním intenzity zvuku na straně zdroje zvuku (aktivní opatření) nebo zabránění prostupu zvuku stínící konstrukcí (pasivní opatření). V obou případech toho lze dosáhnout několika způsoby, které tu jsou stručně popsány. Výčet se týká tradičních, nejčastěji používaných opatření, s kterými se můžeme setkat v České Republice nebo v západních zemích Evropské Unie. Pro pasivní opatření jsou typické dva hlavní způsoby - buď je zvuk absorbován do masivní konstrukce a je následně přeměněn na jinou energii (teplo), nebo je zvuk odrážen mimo sledované území. Spojení obou těchto způsobů snížení hluku přinášejí moderní kombinované protihlukové clony s vyšší účinností. Jedno z takových řešení je zde představeno, avšak idea absorpce zvuku masivní konstrukcí je nahrazena ideou tlumeného kmitání lehké konstrukce.
VytisknoutZobrazeno: 29. 3. 2024 07:28