STRAKOVÁ, Jarmila a Jan VÁCHAL. Využití metod strategického managementu v projektové výuce. In Sborník ze semináře na téma „Metodika výuky a hodnocení studentů v terciárním vzdělávání“ (6.6.2012) a „Požadavky praxe“ (5.6.2012) : sborník příspěvků. České Budějovice: Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích. s. nestránkováno, 8 s. ISBN 978-80-7468-053-3. 2012.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Využití metod strategického managementu v projektové výuce
Název anglicky The use of methods of strategic management in project teaching
Autoři STRAKOVÁ, Jarmila a Jan VÁCHAL.
Vydání České Budějovice, Sborník ze semináře na téma „Metodika výuky a hodnocení studentů v terciárním vzdělávání“ (6.6.2012) a „Požadavky praxe“ (5.6.2012) : sborník příspěvků, od s. nestránkováno, 8 s. 2012.
Nakladatel Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Stať ve sborníku
Obor 50300 5.3 Education
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Forma vydání paměťový nosič (CD, DVD, flash disk)
Organizační jednotka Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
ISBN 978-80-7468-053-3
Klíčová slova česky strategický management; projektová výuka; přímá forma výuky
Klíčová slova anglicky strategic management; project teaching; direct form of teaching
Štítky KEM2, STM
Návaznosti CZ.1.07/2.2.00/28.0115, záměr.
Změnil Změnila: Jiřina Hřebečková, učo 8397. Změněno: 11. 2. 2013 15:40.
Anotace
Příspěvek je zaměřen na poznatky z implementace projektové výuky v odborném předmětu Strategický management. V první části příspěvku je provedena stručná charakteristika projektové výuky z hlediska obsahu, formy i vlastního pedagogického procesu, v druhé části jsou uvedeny zkušenosti při jejím vlastním zabezpečení. Specifikovány jsou přednosti i rizika u této progresivní výukové metody, kodifikovány jsou základní předpoklady při jejím uplatňování, jak z hlediska organizačního, tak i materiálního zabezpečení. V závěru příspěvku je provedena komparace klasické přímé výuky studentů s projektovou výukou.
Anotace anglicky
Paper is focused on findings from the implementation of project teaching in specialized subject Strategic Management. In the first part of the article is a brief description of the project method in terms of content, form and the pedagogical process, in the second part is described the experience in its arranging. The advantages and risks in this progressive teaching methods are specified, the basic assumptions in its applying are codified in both terms of organization and material arrangement. In the conclusion, the comparison of traditional direct teaching of students with project based learning is made.
VytisknoutZobrazeno: 29. 3. 2024 16:05