KÁNĚ, Luboš, Jiří TOKAR a Zdeněk KUTNAR. Navrhování střech - základní ustanovení ČSN 73 1901. 2011.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Navrhování střech - základní ustanovení ČSN 73 1901
Název anglicky Designing of roofs - basic regulations of ČSN 73 1901
Autoři KÁNĚ, Luboš (203 Česká republika, garant), Jiří TOKAR (203 Česká republika) a Zdeněk KUTNAR (203 Česká republika, domácí).
Vydání 2011.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Poskytovatelem realizované výsledky
Obor 20101 Civil engineering
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Kód RIV RIV/75081431:_____/11:00000309
Organizační jednotka Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Klíčová slova česky střecha; nafukovací haly; oprava střechy; chránící konstrukce
Klíčová slova anglicky roof; inflatable buildings; repair of roofs; protecting construction
Štítky KST2, RIV12, RKS
Změnil Změnil: Mgr. Václav Karas, učo 10752. Změněno: 6. 2. 2013 14:32.
Anotace
Norma stanovuje požadavky na střechy a zásady návrhu střech stavebních objektů. Tato norma neplatí pro střechy s textilní krytinou, nafukovací haly, skleníky, střechy vytvořené z prosvětlovací konstrukce a střechy, které jsou součástí technologických zařízení. Norma platí pro nové střechy. Pro rekonstrukce a opravy střech platí alespoň tak, aby byla zcela zajištěna ochrana chráněné konstrukce, ochrana prostředí před vodou, a aby bylo přiměřeně zajištěno vnitřní prostředí. Norma platí i pro podzemní ležaté části budov chránící konstrukce nebo prostředí pod sebou. Konstrukční principy uplatněné v této normě platí přiměřeně i pro balkóny, lodžie, koruny atik a zdí a římsy.
Anotace anglicky
The standard specifies the requirements for roofs of buildings and their design principles. This standard does not apply to roofs with textile covering, inflatable buildings, greenhouses, roof made of translucent structures and roofs, which are part of the technological equipment. It applies to new roofs. Concerning to the reconstruction and repair of roofs, the standard can be used at least to ensure the protection of constructions, environmental protection from water, and to ensure adequate internal environment. The standard also applies to horizontal underground parts of buildings or structures protecting the environment beneath it. The design principles applied in this standard can be applied to balconies, crown attics, walls and ledges.
VytisknoutZobrazeno: 28. 3. 2024 21:47