KUPILÍK, Václav. Požáry v průmyslových halách. TZB-info. Praha: Topinfo s.r.o., Neuveden, 16 01 2012, s. Nestránkováno, 9 s. ISSN 1801-4399. 2012.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Požáry v průmyslových halách
Název anglicky Fires in industrial halls
Autoři KUPILÍK, Václav (203 Česká republika, garant, domácí).
Vydání TZB-info, Praha, Topinfo s.r.o. 2012, 1801-4399.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Článek v odborném periodiku
Obor 20101 Civil engineering
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
WWW URL
Kód RIV RIV/75081431:_____/12:00000279
Organizační jednotka Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Klíčová slova česky haly; požár; kouř; kyslík
Klíčová slova anglicky halls; fire; smoke; oxygen
Štítky KST1, POR, POS_3, POS_4, RIV12
Změnil Změnila: Věra Kostková, učo 6173. Změněno: 16. 4. 2013 15:11.
Anotace
V průmyslových halách dochází při požáru k hromadění kouře, který ohrožuje uživatele objektu. Za těchto podmínek musí být budova otevřena, aby kouř vyšel do atmosféry a aby hasiči mohli do ní vstoupit. Avšak toto otevření způsobí, že nový kyslík podporuje další hoření. To je také jeden z důvodů, proč hasiči doporučují použití v halových objektech větracích otvorů, klapek, popř. průduchů se samočinným ovládáním a dalších zařízení (např. kouřových clon, zástěn, rolet atd.) co nejdříve po vzniku požáru tak, aby bylo zabráněno jakékoliv akumulaci a aby bylo průběžně odstraněno teplo a kouř, jež se vytvářejí v ohnisku požáru. A právě tímto zařízením pro odvod kouře a tepla se tento příspěvek zabývá.
Anotace anglicky
In industrial plants, in case of fire there is accumulation of smoke that endangers the user object. Under these conditions the building must be opened to the smoke can ventilate out into the atmosphere, and that firefighters could enter the building. However, this opening causes the new oxygen support combustion. It is also one of the reasons why firefighters recommend the use fire damper with automatic controls and other devices (eg, smoke curtains, screens, blinds, etc.) as soon as possible after the beginning of fire, so as to prevent any accumulation, and that remove heat and smoke. This paper deals with the equipment for smoke and heat outlet.
VytisknoutZobrazeno: 18. 4. 2024 20:28