VŠTE:HOP Hotelový provoz - Informace o předmětu
HOP Hotelový provoz
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicíchléto 2018
- Rozsah
- 0/2/0. 2 kr. Ukončení: z.
- Vyučující
- Ing. Roman Švec, Ph.D. (cvičící)
doc. et doc. PaedDr. Mgr. Zdeněk Caha, Ph.D., MBA, MSc. (pomocník) - Garance
- Ing. Roman Švec, Ph.D.
Katedra marketingu a cestovního ruchu – Ústav podnikové strategie – Rektor – Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Dodavatelské pracoviště: Katedra marketingu a cestovního ruchu – Ústav podnikové strategie – Rektor – Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích - Rozvrh seminárních/paralelních skupin
- HOP/S01: Po 9:40–11:10 A1, R. Švec
- Předpoklady
- FORMA(P)
- Omezení zápisu do předmětu
- Předmět je otevřen studentům libovolného oboru.
Předmět si smí zapsat nejvýše 40 stud.
Momentální stav registrace a zápisu: zapsáno: 0/40, pouze zareg.: 0/40 - Cíle předmětu opírající se o výstupy z učení
- Cílem předmětu je získání odborných znalostí a praktických dovedností v oblasti provozu a řízení hotelů a dalších ubytovacích zařízení. Studentům budou objasněny role jednotlivých úseků hotelové provozu, popsáno jejich materiální a technické zabezpečení a vysvětleny základní postupy práce zaměstnanců těchto úseků. Dále kurz poskytne základní znalosti z oblasti potravinářství, kuchyňské technologie, přípravy a realizace společenských akcí v ubytovacích zařízeních.
- Výstupy z učení
- Po absolvování předmětu student: • bude znát základní pravidla provozu hotelů a dalších ubytovacích zařízení • bude schopen popsat provozní úseky hotelu a jejich provozní zázemí • bude mít přehled o pracovních náplních jednotlivých pozic provozních zaměstnanců • dokáže analyzovat jednotlivé provozní procesy popř. tyto procesy inovovat • bude mít přehled o základních technologických úpravách potravin • bude mít základní znalosti v oblasti potravinářské výroby
- Osnova
- 1. Řízení a organizace ubytovacích zařízení.
- 2. Ubytovací úsek ubytovacích zařízení - recepce.
- 3. Ubytovací úsek ubytovacích zařízení – hotelová hala a housekkeping.
- 4. Stravovací úsek hotelového provozu - výrobní část.
- 5. Stravovací úsek hotelového provozu - pracovní nástroje a zařízení výrobní části.
- 6. Stravovací úsek hotelového provozu - odbytová část.
- 7. Stravovací úsek hotelového provozu - potraviny a nápoje v gastronomii.
- 8. Technický úsek hotelového provozu.
- 9. Technický úsek hotelového provozu.
- 10. Ekonomický a obchodní úsek hotelového provozu.
- 11. Marketing a prodej v hotelovém provozu.
- 12. Personální úsek hotelového provozu.
- 13. Green management v hotelovém provozu
- Literatura
- povinná literatura
- KŘÍŽEK, F., NEUFUS,J. Moderní hotelový management 2., aktualizované a rozšířené vydání. Praha: Grada, 2014. ISBN 978-80-247-4835-1.
- ČSN 76 1110 Služby cestovního ruchu - Klasifikace ubytovacích zařízení - Kategorie hotel, hotel garni, penzion a motel
- BERÁNEK, J. Moderní řízení hotelového provozu. Praha: Mag Consulting, 2013. ISBN 978-80-86724-45-4.
- Organizační formy výuky
- seminář
- Komplexní výukové metody
- skupinová výuka - kooperace
brainstorming
samostatná práce – individuální nebo individualizovaná činnost
- Studijní zátěž
Aktivita Počet hodin za semestr Prezenční forma Kombinovaná forma Příprava na seminář, cvičení, tutoriál 26 semestrální projekt 26 Celkem: 52 0 - Metody hodnocení a jejich poměr
- projekt - semestrální 70 %
konzultace 30 %
- Statistika zápisu (léto 2018, nejnovější)
- Permalink: https://is.vstecb.cz/predmet/vste/leto2018/HOP