KAFKA, Tomáš. Průvodce pro interní audit a risk management. první. Praha: C.H.Beck. 167 s. C.H.Beck pro praxi. ISBN 978-80-7400-121-5. 2009.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Průvodce pro interní audit a risk management
Název česky Průvodce pro interní audit a risk management
Název anglicky The Guide for Internal Auditing and Risk Management
Autoři KAFKA, Tomáš (203 Česká republika, garant).
Vydání první. Praha, 167 s. C.H.Beck pro praxi, 2009.
Nakladatel C.H.Beck
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Odborná kniha
Obor 50600 5.6 Political science
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
WWW URL
Kód RIV RIV/75081431:_____/09:00000146
ISBN 978-80-7400-121-5
Klíčová slova česky interní audit; risk management; riziko, ujišťovací a konzultační služby
Klíčová slova anglicky Assurance & Consulting Services; Internal Auditing; Risk Management; Risks
Štítky RIV10MSM
Příznaky Recenzováno
Změnil Změnila: Mgr. Lenka Bejlková, učo 6172. Změněno: 19. 4. 2010 09:12.
Anotace
Z průzkumu, který realizoval Mezinárodní institut interních auditorů v roce 2009, jednoznačně vyplývá, že interní auditoři by se měli v rámci revize své auditní strategie více zaměřit na rizika a systémy risk managementu. Přestože v současné době již většina organizací považuje risk management za svou nedílnou součást, jeho kvalita bývá často nedostatečná. V mnoha případech, zejména u finančních institucí, se hovoří přímo o selhání risk managementu. Propojit témata, jako je interní audit a risk management, není jednoduché. Obě profese se prolínají z hlediska nástrojů, technik a postupů. Z pohledu odpovědnosti a výkonu ale stojí zásadně vedle sebe. Risk management je plně v odpovědnosti manažera, kdežto interní audit musí být na manažerovi nezávislý. Cílem publikace je poskytnout základní aktuální poznatky z těchto dynamicky se rozvíjejících oblastí. Důraz je přitom kladen na jejich využití v praxi. Tomu odpovídá členění textu i přiložené CD s praktickými návody.
Anotace anglicky
The survey, which made the International Institute of Internal Auditors in 2009, clearly shows that internal auditors should review the audit of its strategy to focus more on risk and risk management systems. While currently, most organizations regarded risk management as an integral part, its quality is often poor. In many cases, particularly with financial institutions, to speak directly to the failure of risk management. Interconnect issues, such as internal audit and risk management is not easy. Both professions are intertwined in terms of tools, techniques and procedures. From the perspective of accountability and performance but is essentially side by side. Risk management is fully in the manager's responsibility, while the internal audit manager must be independent. The aim of the publication is to provide basic current knowledge of these rapidly growing areas. Emphasis is placed on their use in practice. This corresponds to the layout of text and accompanying CD with practical guidance.
VytisknoutZobrazeno: 29. 3. 2024 13:50