STOPKOVÁ, Mária, Ondrej STOPKA a Vladimír KLAPITA. Modeling the Distribution Network Applying the Principles of Linear Programming. In neuvedeno. 21st International Scientific Conference Transport Means 2017. Kaunas, Lithuania: Kaunas University of Technology. s. 73-77. ISSN 1822-296X. 2017.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Modeling the Distribution Network Applying the Principles of Linear Programming
Název česky Modelování distribuční sítě při aplikaci principů lineárního programování
Autoři STOPKOVÁ, Mária (703 Slovensko, garant), Ondrej STOPKA (703 Slovensko, domácí) a Vladimír KLAPITA (703 Slovensko).
Vydání Kaunas, Lithuania, 21st International Scientific Conference Transport Means 2017, od s. 73-77, 5 s. 2017.
Nakladatel Kaunas University of Technology
Další údaje
Originální jazyk angličtina
Typ výsledku Stať ve sborníku
Obor 21100 2.11 Other engineering and technologies
Stát vydavatele Litva
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Forma vydání tištěná verze "print"
Kód RIV RIV/75081431:_____/17:00001298
Organizační jednotka Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
ISSN 1822-296X
Klíčová slova česky Model distribuční sítě; distribuční sklad; úloha lineární optimalizace; MS Excel "Solver Add-In"
Klíčová slova anglicky Distribution network model; distribution warehouse; linear optimization task; MS Excel “Solver Add-In”
Štítky RIV18, SCOPUS, TLD
Změnil Změnila: Mgr. Eva Hynešová, učo 23116. Změněno: 20. 9. 2018 08:05.
Anotace
Simple products, characterized by low capital and production demands, are usually made in large quantities and distributed in small amounts to a large number of delivery points. In these cases, there is an importance to specify the effective distribution network. The aim of this paper is to design the distribution network model of the certain enterprise in order to optimize unit transport costs. In regard to the model proposal, customer requirements are the basis of this specific model and the capacity of distribution warehouses is the limiting factor. The proposal of the distribution network model is designed as a linear optimization task using the MS Excel “Solver Add-In”.
Anotace česky
Jednoduché produkty, které jsou charakterizovány nízkou kapitálovou a výrobní náročností, se většinou vyrábějí ve velkých počtech a distribuují se v malém množství do velkého počtu míst pro doručení. V těchto případech je důležité specifikovat efektivní distribuční síť. Cílem článku je navrhnout model distribuční sítě určitého podniku za účelem optimalizace nákladů na jednotku dopravy. Vzhledem k návrhu modelu jsou základem tohoto konkrétního modelu požadavky zákazníka a omezujícím faktorem je kapacita distribučních skladů. Návrh modelu distribuční sítě je navržen jako úloha lineární optimalizace s využitím programu MS Excel "Solver Add-In".
VytisknoutZobrazeno: 28. 3. 2024 12:35