BEČVÁŘOVÁ, Ivana. Terapeutické aktivity při práci s dětmi se speciálními vzdělávacími potřebami. 1. vydání. Vimperk: ASTERIA centrum vzdělávání, 2016, 159 s. ISBN 978-80-906241-0-8.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Terapeutické aktivity při práci s dětmi se speciálními vzdělávacími potřebami
Název anglicky Therapeutic Activites for Children with Special Educational Needs
Autoři BEČVÁŘOVÁ, Ivana.
Vydání 1. vydání. Vimperk, 159 s. 2016.
Nakladatel ASTERIA centrum vzdělávání
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Odborná kniha
Obor 50300 5.3 Education
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Forma vydání tištěná verze "print"
Organizační jednotka Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
ISBN 978-80-906241-0-8
Klíčová slova česky Dítě se speciálními vzdělávacími potřebami; terapie; informační a komunikační technologie; vizualizace; edukace; Norsko
Klíčová slova anglicky Child with special educational needs; Information and communications technology (ICT); visualization; education; Norway
Štítky KCRM6
Změnil Změnila: Hana Dlouhá, učo 19800. Změněno: 28. 4. 2017 08:11.
Anotace
Publikace autorů, vědeckých pracovníků i praktiků, kteří mají vztah k dětem a žákům se speciálními vzdělávacími potřebami a analyzují problematiku společného vzdělávání i podpůrných opatření, tj. terapií, využívání informačních a komunikačních prostředků, vizualizace aj. s perspektivou pomoci lidem se zdravotním postižením, s poruchami učení a chování. Seznamuje čtenáře se specifikou a vývojovými zvláštnostmi dětí a žáků se speciálními vzdělávacími potřebami i s jejich uplatněním na trhu práce. V publikaci zaznívá rovněž názorová různorodost na inkluzivní vzdělávání a jeho praktický dopad do školního prostředí České republiky, Norska a Slovenska. Srovnání těchto tří vzdělávacích systémů v teoretické i praktické rovině nám poskytuje získat ucelený obraz o problémech vzdělávání dětí i žáků s postižením.
Anotace anglicky
The book that you are holding in your hands right now is a collective monograph written by research scholars and practitioners whose professional pursuits focus on children and pupils with special educational needs and who study the issue of inclusive education and such support measures as therapies, applying information and communication technologies, visualization,etc., with a perspective to enhance learning prospects of people with physical, learning, and behavioral disabilities. The book acquaints the reader with developmental specifics of children and pupils with special educational needs and their labour market prospects. Furthermore, the monograph reflects the diversity of opinion on inclusive education and its impact on the school environment in the Czech Republic, Norway and the Slovak Republic. The comparison of these three education systems on the theoretical as well as on the practical level enables us to gain a better insight into problems related to teaching children with disabilities.
VytisknoutZobrazeno: 25. 4. 2024 13:58