KMECOVÁ, Iveta. Information literacy and information education at universities. Open Online Journal of Research and Education. Baden: Pädagogische Hochschule Niederösterreich, 2015, Neuveden, č. 4, s. 138-143. ISSN 2313-1640.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Information literacy and information education at universities
Název česky Information literacy and information education at universities
Autoři KMECOVÁ, Iveta.
Vydání Open Online Journal of Research and Education, Baden, Pädagogische Hochschule Niederösterreich, 2015, 2313-1640.
Další údaje
Originální jazyk angličtina
Typ výsledku Článek v odborném periodiku
Obor 50300 5.3 Education
Stát vydavatele Německo
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Organizační jednotka Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Klíčová slova česky informační vzdělávání; informační gramotnost; digitalní gramotnost; informační věda a technologické systémy
Klíčová slova anglicky information education; information literacy; digital literacy; information science and technology systems
Štítky KEM2
Změnil Změnil: Mgr. Václav Karas, učo 10752. Změněno: 26. 1. 2016 14:23.
Anotace
"The paper deals with problems of information literacy, while its theoretical part is concerned to education in information science and technology systems and the practical one is closely related to implementation of activities within  selected university, which concern to utilization of machine readable information resources. However, we have applied a questioner method in order to investigate opinions of users related to satisfaction with education activities of selected academic library as well.   "
Anotace česky
Příspěvek se zabývá problematikou informační gramotnosti, přičem jeho teoretická část je zaměřena na vzdělávání v informační vědě a technologických systémů a praktická část úzce souvisí s realizací aktivit v rámci vybrané univerzity, které se týkají se využití strojově čitelných informačních zdrojů. Nicméně, jsme použili metodu dotazníkovou s cílem zjistit názory uživatelů týkajících se spokojenosti s vzdělávací aktivity vybraných akademické knihovny .
VytisknoutZobrazeno: 26. 4. 2024 17:23