KMECOVÁ, Iveta. Business and integration of entrepreneurship education in the educational proces. In Innovative Economic Symposium 2015. 1. vyd. České Budějovice: Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích. s. 1-9, 10 s. ISSN 2464-6369. 2015.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Business and integration of entrepreneurship education in the educational proces
Název česky Podnikání a začlenění výchovy k podnikavosti do procesu vzdělávání
Autoři KMECOVÁ, Iveta.
Vydání 1. vyd. České Budějovice, Innovative Economic Symposium 2015, od s. 1-9, 10 s. 2015.
Nakladatel Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Další údaje
Originální jazyk angličtina
Typ výsledku Stať ve sborníku
Obor 50200 5.2 Economics and Business
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Forma vydání paměťový nosič (CD, DVD, flash disk)
Organizační jednotka Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
ISSN 2464-6369
Klíčová slova česky podnikání; podnikavost; výchova k podnikavosti
Klíčová slova anglicky business; the Entrepreneurship; entrepreneurship education
Štítky KEM2
Změnil Změnil: Mgr. Václav Karas, učo 10752. Změněno: 4. 2. 2016 10:28.
Anotace
The entrepreneurship is one of the key aspects allowing the EU to become the most competivive economy in the world, therefore the special attention is gotten to the support of the entrepreneur-ship. Entrepreneurs are not supposed to be the only ones being able to wield the market skills, even the employees and every single successful individual are supposed to have them too. From this point of view, the business skills have been incorporated into the key abilities in the educati-on area. Educational systems can significantly improve the forming positive corporate culture, which is considered to be the source of competitiveness, innovation and the market growth. The development of the business awareness on the Universities and High school platforms should contribute to the elimination of psychological and expert barriers, wider business development and growth of the innovative potential. This contribution aims to highlight the importace of the implementation of the education of business skills into the process of education, while it raises the awareness of the educational pro-grams and projects to support the knowledge of the market skills.
Anotace česky
"Podnikavost je jedním z klíčů umožňujícím, aby se EU stala nejkonkurenceschopnější ekonomikou na světe, proto se podpoře podnikání věnuje prvořadá pozornost. Podnikatelskými schopnostmi by neměly  disponovat jen podnikatelé, ale měli by je mít i zaměstnanci, každý úspěšný jedinec. Z tohoto hlediska byly podnikatelské dovednosti zařazeny mezi klíčové kompetence v oblasti vzdělávání. Vzdělávací systémy mohou výrazně přispět k formování pozitivní podnikové kultury, která se obecně považuje za zdroj konkurenceschopnosti, inovací a hospodářského růstu. Rozvoj výchovy k podnikání na vysokých a středních školách by měl přispět k odstranění psychologických a odborných bariér, širšího rozvoje podnikání a růstu inovačního potenciálu. Příspěvek poukazuje na význam implementace výchovy k podnikavosti do procesu vzdělávání, nastiňuje vzdělávací programy a projekty na podporu výchovy k podnikání. "
VytisknoutZobrazeno: 18. 4. 2024 07:21