LIŽBETINOVÁ, Lenka. Potential of Talent Management for SMEs. In Innovative Economic Symposium 2015. 1. vyd. České Budějovice: Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích. s. 65-75, 21 s. ISSN 2464-6369. 2015.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Potential of Talent Management for SMEs
Název česky Potenciál talent manažmentu pro malé a střední podniky
Autoři LIŽBETINOVÁ, Lenka.
Vydání 1. vyd. České Budějovice, Innovative Economic Symposium 2015, od s. 65-75, 21 s. 2015.
Nakladatel Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Další údaje
Originální jazyk angličtina
Typ výsledku Stať ve sborníku
Obor 50600 5.6 Political science
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Forma vydání paměťový nosič (CD, DVD, flash disk)
Organizační jednotka Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
ISSN 2464-6369
Klíčová slova česky Talent manažment; manažment; řízení lidských zdrojů; malé a střední podniky
Klíčová slova anglicky Talent management; Management; HRM; SMEs
Štítky KCRM6
Změnil Změnil: Mgr. Václav Karas, učo 10752. Změněno: 4. 2. 2016 10:33.
Anotace
This article focuses on opportunities and challenges of talent management in an environment of small and medium-sized enterprises. The talent management is not very used in practice of Czech enterprises. Therefore, there are many uncertainties on the use of talent management in small and medium enterprises. It is well known that small and medium-sized enterprises have limitations compared to large companies in the area of ​​talent management. Many of them are interested in the fact that the application of talent management is advantage for them and have a strategic importance for the company. This article aims to identify the benefits and risks of the talent management applications for small and medium-sized enterprises. The article based on available research results and studies. There are used the method of logical deduction, analysis and comparison of the views of experts in the problem.
Anotace česky
Tento článek se zaměřuje na příležitosti a výzvy řízení talentů v prostředí-malých a středních podniků. Přístup talent manažmentu není příliš uplatňován v rámci praxe českých podniků. Proto existuje celá řada nejasností o využívání talent managementu v malých a středních podnicích. Je dobře známo, že malé a střední podniky mají určitá omezení v porovnání s velkými podniky v oblasti řízení talentů. Mnohých z nich zaujal fakt, že aplikace talent managementu jim přináší výhody a má strategický význam pro jejich podnik. Tento článek má za cíl identifikovat přínosy a rizika aplikace talent managementu pro malé a střední podniky, přičemž se vychází z dostupných výsledků výzkumu a studií. Je zde použita metoda logické dedukce, analýzy a komparace názorů odborníků v dané oblasti.
VytisknoutZobrazeno: 28. 3. 2024 21:06