ŠULISTOVÁ, Jindřiška. On dynamics of teaching large groups. Auspicia. České Budějovice: Vysoká škola evropských a regionálních studií, o.p.s., vol. 12, č. 2, s. 14-20. ISSN 1214-4967. 2015.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název On dynamics of teaching large groups
Název česky O dynamice velkých skupin ve výuce
Autoři ŠULISTOVÁ, Jindřiška (203 Česká republika, garant, domácí).
Vydání Auspicia, České Budějovice, Vysoká škola evropských a regionálních studií, o.p.s. 2015, 1214-4967.
Další údaje
Originální jazyk angličtina
Typ výsledku Článek v odborném periodiku
Obor 50300 5.3 Education
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Kód RIV RIV/75081431:_____/15:00000537
Organizační jednotka Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Klíčová slova česky velké skupiny; dynamika; studující; vyučující; prostředí
Klíčová slova anglicky large class; dynamics; learner; educator; environment
Štítky KCJ4, RIV15
Změnil Změnil: Mgr. Václav Karas, učo 10752. Změněno: 15. 10. 2015 15:13.
Anotace
This paper deals with the dynamics in large classes. Class size is a continuing subject of discussion in the educational sector. Although there have been changes in the educational systém, unfortunately, it still has to deal with certain issues. These issues include financial difficulties, as well as a lack of time, a shortage of qualified staff, and the lack of premises in order, to conduct the teaching. These factors influence the way of teaching and the learning process, the dynamics within a class, and the attitudes of students and educators to each other and their environment. This article focuses on the dynamics of large classes as a means of creating a learner-supported environment.
Anotace česky
Příspěvek se zabývá dynamikou ve velkých třídách. Počet žáků ve třídě je předmětem diskusí ve vzdělávacím sektoru. I když došlo ke změnám ve vzdělávácím systému, bohužel se musí vypořádat s určitými problémy, jako jsou finanční potíže, stejně tak nedostatek času, nedostatek kvalifikovaného personálu, nebo vzdělávací instituce nedisponují dostatečným množstvím učeben. To vše ovlivňuje výuku a učení samotné, dynamiku ve třídě, vztah vyučujících a studujících a životní klima. Příspěvek se zaměřuje na dynamiku velkých skupin jako prostředek pro vytvoření podněcujícího prostředí.
VytisknoutZobrazeno: 19. 4. 2024 06:30