DUŠEK, Jiří a kol. a Radka VANÍČKOVÁ. Základní kurz psychosociální rehabilitace - podpora odborného vzdělávání v oblasti sociální péče. In Lidské zdroje na trhu práce ČR a EU. 1. vyd. České Budějovice: Vysoká škola evropských a regionálních studií, o.p.s., STUDIE (kolektivní monografie). s. 155-159. ISBN 978-80-87472-87-3. 2015.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Základní kurz psychosociální rehabilitace - podpora odborného vzdělávání v oblasti sociální péče
Název anglicky Basic Course psychosocial rehabilitation - support vocational training in social care
Autoři DUŠEK, Jiří a kol. a Radka VANÍČKOVÁ.
Vydání 1. vyd. České Budějovice, Lidské zdroje na trhu práce ČR a EU, od s. 155-159, 5 s. 2015.
Nakladatel Vysoká škola evropských a regionálních studií, o.p.s., STUDIE (kolektivní monografie)
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Stať ve sborníku
Obor 50600 5.6 Political science
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Forma vydání tištěná verze "print"
Organizační jednotka Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
ISBN 978-80-87472-87-3
Klíčová slova česky lidské zdroje; lidský kapitál; nezaměstnanost; stárnutí; trh práce; zaměstnanost
Klíčová slova anglicky human resources; human capital; unemployment; aging,;labour market; employment
Štítky KEM 2 - A_HRM, KEM 2 - PEM_A, KEM2
Příznaky Recenzováno
Změnil Změnila: Ing. Radka Vaníčková, Ph.D., MBA, učo 15363. Změněno: 15. 10. 2015 16:44.
Anotace
Předložená publikace Lidské zdroje na trhu práce ČR a EU vznikla u příležitosti již šesté konference Udržitelný rozvoj, kterou pořádala 26.-27.3.2015 Vysoká škola evropských a regionálních studií u příležitosti 30. výročí podpisu Schengenské úmluvy. Monografie navazuje na předchozích pět úspěšných publikací Udržitelný rozvoj v evropských regionech z roku 2010, Udržitelný rozvoj v podmínkách ekonomické krize z roku 2011, Udržitelný rozvoj a funkce moderního evropského státu z roku 2012, Aspekty udržitelného rozvoje (v programovacím období 2007-2013 a perspektivy rozvoje 2014-2020) z roku 2013 a Udržitelný rozvoj v kontextu rozvoje regionů, obcí a států z roku 2014. Nová publikace opět shromažďuje soubor relativně různorodých příspěvků a pohledů, které se snaží tentokrát různými způsoby nastínit možnosti a východiska udržitelného rozvoje naší společnosti v kontextu postavení lidských zdrojů na trhu práce České republiky a Evropské unie. Autorsky se na této monografii podílelo dvacet sedm odborníků z celé České republiky a Slovenska. Monografie má celkem pět stěžejních částí: Lidské zdroje na trhu práce v kontextu trvale udržitelného rozvoje, (Ne)zaměstnanost jako sociální, ekonomický a právní problém, Faktory ovlivňující trh práce, Stárnutí obyvatelstva a jeho dopady na trh práce a Vybrané problémy v oblasti lidských zdrojů, v rámci nichž se zaměřuje na jednotlivé aspekty a vybrané problémy lidských zdrojů na trhu práce v České republice a Evropské unii. Publikace je určena zejména vědeckým pracovníkům, empiricky orientovaným výzkumníkům a studentům, zaujmout však může svou tematikou i laickou veřejnost zabývající se povahou a současnými problémy lidských zdrojů na počátku 21. století.
Anotace anglicky
The monograph Human Resources on Labour Market in the Czech Republic and the European Union was created on the occasion of the sixth conference Sustainable Development which was held on 26th-27th March 2015 by The College of European and Regional Studies, commemorating the 30th anniversary of signing the Schengen Agreement. The monograph follows the five previous successful monographs: Sustainable Development in European Regions (published in 2010), Sustainable Development in Terms of Economic Crisis (published in 2011), Sustainable Development and Function of Modern European Country (published in 2012), Aspects of Sustainable Development (in planned period 2007- 2013 and perspectives of development in 2014-2020), published in 2013, and Sustainable Development in Context of Development of Regions, Municipalities and Countries (published in 2014). The new monograph presents a collection of miscellaneous contributions and attitudes which try to outline the possibilities and solutions of sustainable development of our society in the context of the position of human resources on labour market in the Czech Republic and the European Union. There are 27 scholars among the authors coming from all the Czech Republic and Slovakia. There are five main chapters in the monograph: Human Resources on Labour Market in the Context of Sustainable Development, (Un)employment as a Social, Economic and Legal Problem, Factors Influencing Labour Market, Ageing of People and Its Impact on Labour Market and Selected Problems in the Sphere of Human Resources. Within the frame of these chapters it focuses on particular aspects and selected issues of human resources on labour market in the Czech Republic and the European Union. The monograph is addressed mainly to scholars, empirically oriented researchers and students, nevertheless, it can attract nonprofessionals dealing with the nature and problems of human resources at the beginning of the 21st century.
VytisknoutZobrazeno: 28. 3. 2024 20:35