KUČERKA, Daniel, Soňa RUSNÁKOVÁ, Ján KMEC, Miroslav GOMBÁR, Miloslav PILEČEK, Roman HRMO, Martin PODAŘIL, L'uba BIČEJOVÁ a Monika KUČERKOVÁ. Strojárska technológia I : 2. diel. 1. vyd. České Budějovice: Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích. 189 s. ISBN 978-80-7468-068-7. 2014.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Strojárska technológia I : 2. diel
Název česky Strojírenské technologie I : část II
Název anglicky Engineering technology I : part II
Autoři KUČERKA, Daniel (703 Slovensko, garant, domácí), Soňa RUSNÁKOVÁ (703 Slovensko, domácí), Ján KMEC (703 Slovensko, domácí), Miroslav GOMBÁR (703 Slovensko, domácí), Miloslav PILEČEK (203 Česká republika, domácí), Roman HRMO (703 Slovensko), Martin PODAŘIL (703 Slovensko, domácí), L'uba BIČEJOVÁ (703 Slovensko) a Monika KUČERKOVÁ (703 Slovensko, domácí).
Vydání 1. vyd. České Budějovice, 189 s. 2014.
Nakladatel Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Další údaje
Originální jazyk slovenština
Typ výsledku Učebnice
Obor 20501 Materials engineering
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Kód RIV RIV/75081431:_____/14:00000438
Organizační jednotka Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
ISBN 978-80-7468-068-7
Klíčová slova česky strojírenská metalurgie; řezný materiály; třískové obrábění, koroze; povrchové úpravy; montáž a opravy a technologické postupy
Klíčová slova anglicky engineering metallurgy; cutting materials; machining; corrosion; surface treatment; assembly and repair; and technological processes
Štítky KSTR1, KSTR2, KSTR3, KSTR5, RIV14
Změnil Změnil: Mgr. Václav Karas, učo 10752. Změněno: 13. 4. 2015 15:12.
Anotace
Vysokoškolská učebnica strojárenskej technológie I, časť II sa zaoberá strojárskymi technológiami a technológiami plastikárstve a kompozitných materiálov. Otázkam strojárskej metalurgie sú venované kapitoly 7, 10, 11, a 12. Kapitola 7 rozoberá rezný materiály a technológie konvenčných spôsobu trieskového obrábania. Kapitoly 10, 11 a 12 popisujú korózii a povrchovej úpravy, technológiu montáže a opráv a technologické postupy. Kapitola 7 je venovaná spracovatelskému inžinierstva polymérov a konštrukčnému prevedenie vstrekovacích lisov. V kapitole 9 autori sa venujú formám a modelom pre kompozitné materiály a využitie kompozitných materiálov v automobilovom, leteckom a kozmické priemysle a v železničnej a lodnej doprave. Učebnica je určená pre študentov odboru strojárstvo Vysokej školy technickej a ekonomickej v Českých Budějoviciach, ako aj študentom iných strojárenských, materiálových, technologických a iných fakúlt.
Anotace česky
Vysokoškolská učebnice strojírenské technologie I, část II se zabývá strojírenskými technologiemi a technologiemi plastikářství a kompozitních materiálů. Otázkám strojírenské metalurgie jsou věnovány kapitoly 7, 10, 11, a 12. Kapitola 7 rozebírá řezný materiály a technologie konvenčních způsobu třískového obrábění. Kapitoly 10, 11 a 12 popisují korozi a povrchové úpravy, technologii montáže a oprav a technologické postupy. Kapitola 7 je věnována spracovatelskému inženýrství polymerů a konstrukčnímu provedení vstřikovacích lisů. V kapitole 9 autoři se věnují formám a modelům pro kompozitní materiály a využití kompozitních materiálů v automobilovém, leteckém a kozmickém průmyslu a v železniční a lodní dopravě. Učebnice je určená pro studenty oboru strojírenství Vysoké školy technické a ekonomické v Českých Budějovicích, jako i studentům jiných strojírenských, materiálových, technologických a jiných fakult.
Anotace anglicky
The university textbooks Engineering Technology I, Part II deals with the engineering technologies and the technologies of the plastics and composite materials. The chapters 7, 10, 11, 12 are devoted to the issues of engineering metallurgy. The chapter 7 discusses the cutting materials and the technologies of the conventional methods of the cutting metal work. The chapters 10, 11 and 12 describe the corrosion and surface treatment, the assembly and repair technology and technological processes. The chapter 7 is devoted to the processing engineering of polymers and to the structural realization of the injection molding machines. In the chapter 9 the authors describe the forms and models for the composite materials and the use of the composite materials in the automotive, aerospace and cosmic industry and in the rail and shipping transport. The textbook is designed for the students of the engineering field at The Institute of Technology and Businesses in České Budějovice, as well as for the students of other engineering, material, technological and the other faculties.
VytisknoutZobrazeno: 28. 3. 2024 17:51