PLACHÝ, Jan. Koordinácia prác na strešnom plášti ako základný bod spoľahlivosti. Správa budov. Bratislava: JAGA GROUP, s.r.o, roč. 7, č. 4, s. 42-43. ISSN 1337-6233. 2013.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Koordinácia prác na strešnom plášti ako základný bod spoľahlivosti
Název česky Koordinace stavebních prací na střešním plášti jako základní bod spolehlivosti
Název anglicky Coordination of construction work on the roof cladding as the basic point of reliability
Autoři PLACHÝ, Jan.
Vydání Správa budov, Bratislava, JAGA GROUP, s.r.o, 2013, 1337-6233.
Další údaje
Originální jazyk slovenština
Typ výsledku Článek v odborném periodiku
Obor 20101 Civil engineering
Stát vydavatele Slovensko
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Organizační jednotka Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Klíčová slova česky Porucha; koordinace; asfaltové izolační pásy; kompletizované střešní dílce z EPS
Klíčová slova anglicky Impaired coordination; asphalt waterproof membrane; kompletizované roof panels of EPS
Změnil Změnil: Mgr. Václav Karas, učo 10752. Změněno: 2. 12. 2013 14:17.
Anotace
V dnešnej dobe dochádza k zrýchľovaniu takmer všetkých procesov a týka sa to aj stavebníctva. V stavebníctve však platí niektoré zákonitosti, ktoré je nutné dodržiavať počnúc technologickými prestávkami. Toto sa bohužiaľ dosť často nedeje. Výnimkou tak nie sú ani realizácia strešného plášťa. Pri realizácii striech je dôležité nielen používať kvalitné materiály, poznať a použiť správne danú technológiu, ale je nutné zaistiť nadväznosť jednotlivých profesií. Ak je zanedbaná kontinuitu týchto profesií, môže byť výsledkom vada a následne porucha.
Anotace česky
V dnešní době dochází ke zrychlování téměř všech procesů a týká se to i stavebnictví. Ve stavebnictví však platí některé zákonitosti, které je nutné dodržovat počínaje technologickými přestávkami. Toto se bohužel dost často neděje. Výjimkou tak nejsou ani realizace střešního pláště. Při provádění střech je důležité nejen používat kvalitní materiály, znát a použít správně danou technologii, ale je nutné zajistit návaznost jednotlivých profesí. Pokud je zanedbána návaznost těchto profesí, může být výsledkem vada a následně porucha.
Anotace anglicky
Today is the acceleration of almost all processes and it also relates to the construction industry. In construction, however, applies some of the rules that must be followed, starting technological breaks. This unfortunately happens quite often. Exception and not the implementation or roof deck. In roofing is not only important to use good quality materials, and use it correctly know the technology, but it is necessary to ensure continuity of individual professions. If neglected, the continuity of these professions can be the result of a defect and subsequent failure.
VytisknoutZobrazeno: 20. 4. 2024 07:27