KABOURKOVÁ, Kristina. Výuka finančního účetnictví a hodnocení znalostí studentů. In Tvůrčí činnost jako proces vnímání, poznání a seberealizace : sborník příspěvků. 1. vyd. České Budějovice: Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích. s. 163-167. 2013.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Výuka finančního účetnictví a hodnocení znalostí studentů.
Název anglicky Teaching of financial accounting and assessment of students' knowledge.
Autoři KABOURKOVÁ, Kristina.
Vydání 1. vyd. České Budějovice, Tvůrčí činnost jako proces vnímání, poznání a seberealizace : sborník příspěvků, od s. 163-167, 5 s. 2013.
Nakladatel Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Stať ve sborníku
Obor 50200 5.2 Economics and Business
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Forma vydání elektronická verze "online"
Organizační jednotka Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Klíčová slova česky účetnictví; výuka; předkontace
Klíčová slova anglicky accounting; teyching; account assignment
Štítky KEM3, UCE_1
Změnil Změnil: Mgr. Václav Karas, učo 10752. Změněno: 25. 11. 2013 10:00.
Anotace
Autorka se ve svém článku zabývá problematikou výuky finančního účetnictví a hodnocením znalostí studentů. Je všeobecně známo, že účetnictví je značně neoblíbené a současně podceňované. Dle názoru autorky je tomu tak proto, že lidé nevědí, jaké ohromné množství potřebných informací lze z účetnictví vyčíst. Pod pojmem účetní si většina lidí představí osobu, která celý den sedí u počítače a dělá práci, kterou nikdo nepotřebuje. Autorka popisuje své zkušenosti z práce účetní i z pedagogické činnosti při výuce tohoto předmětu.
Anotace anglicky
The author in his article deals with the teaching of financial accounting and assessment of students' knowledge. It is well known that accounting is very unpopular and underrated at the same time. According to the author, this is because people do not know what an enormous amount of usefull information can be read from the accounting. The term account, most people imagine a person who sits all day at the computer and doing work that nobody needs. The author describes her experience when working as accounts clerk and from teaching of this subject.
VytisknoutZobrazeno: 19. 4. 2024 22:17