HRUŠKOVÁ, Lenka. Sociální komunikace v sociálním softwaru a výukových platformách. In Andres Pavel, Vališová Alena a kol. Technické, humanitní, a společenské vědy: Je možné vést v pedagogickém procesu dialog? : sborník příspěvků. 1. vyd. Praha: České vysoké učení technické v Praze. s. Nestránkováno, 7 s. ISBN 978-80-01-05287-7. 2013.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Sociální komunikace v sociálním softwaru a výukových platformách
Název anglicky Social communication in social software and educational platforms
Autoři HRUŠKOVÁ, Lenka.
Vydání 1. vyd. Praha, Technické, humanitní, a společenské vědy: Je možné vést v pedagogickém procesu dialog? : sborník příspěvků, od s. Nestránkováno, 7 s. 2013.
Nakladatel České vysoké učení technické v Praze
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Stať ve sborníku
Obor 50300 5.3 Education
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Forma vydání paměťový nosič (CD, DVD, flash disk)
Organizační jednotka Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
ISBN 978-80-01-05287-7
Klíčová slova česky sociální skupina; výuková platforma; internet; sociální komunikace
Klíčová slova anglicky social group; learning platform; internet; social communication
Štítky KCRM6, SOK
Změnil Změnil: Mgr. Václav Karas, učo 10752. Změněno: 10. 9. 2013 10:43.
Anotace
Stejně jako internet obsahuje sociální struktury, otvírá se i pro aspekty sociality. Jedním z těchto aspektů jsou výukové procesy probíhající v internetu, tedy LMS (Learning Management Systeme). Internet a výuka opírající se o počítačovou techniku podporuje sociální komunikaci mezi lidmi, díky technické stránce a použití konkrétních konceptů utváří již předem sociální chování lidí. Konstrukce sociálních vztahů v internetu se však diametrálně liší od sociálních vztahů, které probíhají při ,,standardním“ výukovém procesu. Omezující rozdělení na známý x neznámý (friend x no friend) sociální software značně zjednodušuje skutečné sociální vazby.
Anotace anglicky
The internet contains social structures and is open for various aspects of sociality. Among these aspects are the learning processes via the Internet, i.e the Learning Management System (LMS). The internet and computer- and technology-based teaching promote social communication between people and even pre-shape social behaviour through the use of specific concepts in a technical environment. Construction of social relationships on the Internet, however, is very different from the social relationships that take place in the ‘standard’ learning process. The social software greatly simplifies the actual social ties by a limiting restriction to the known vs. unknown (friend vs. no friend).
VytisknoutZobrazeno: 28. 3. 2024 22:51