ŠULISTOVÁ, Jindřiška. Inspirující trendy pro výuku angličtiny. In Jiří Kohoutek. Aktuální trendy v jazykovém vzdělávání: teorie a praxe : sborník příspěvků. 1. vyd. Kolín: ARC-VŠPSV, 2013, s. 108-112. ISBN 978-80-86879-39-0.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Inspirující trendy pro výuku angličtiny
Název anglicky Inspirational trends in english teaching
Autoři ŠULISTOVÁ, Jindřiška.
Vydání 1. vyd. Kolín, Aktuální trendy v jazykovém vzdělávání: teorie a praxe : sborník příspěvků, od s. 108-112, 5 s. 2013.
Nakladatel ARC-VŠPSV
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Stať ve sborníku
Obor 50300 5.3 Education
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Forma vydání paměťový nosič (CD, DVD, flash disk)
Organizační jednotka Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
ISBN 978-80-86879-39-0
Klíčová slova česky inspirující; mezinárodní; trendy; výuka angličtiny; plánování; zkušení pedagogové; interkulturní
Klíčová slova anglicky inspirational; international; trends; teaching English; planning; experienced / expert teachers; intercultural
Štítky ACP, ACP_2, AEP_1, AEP_2, AEP_3, ATP_1, A_IPE, KCJ1, KCJ4, Z_PKMA
Změnil Změnil: Mgr. Václav Karas, učo 10752. Změněno: 12. 5. 2014 09:52.
Anotace
Příspěvek vychází z kurzu CELTA jako ze zdroje pro inspirující trendy ve výuce angličtiny, které mohou být uplatněny nejen na území České republiky, nýbrž po celém světě. Kurz seznamuje se současnými trendy na poli výuky angličtiny v mezinárodním pojetí. Je soustředěn na více praktické dovednosti důležité ve výuce. Příspěvek vyzdvihuje důležitost seznámení se se studenty kurzu, výukových materiálů podle zaměření studentů. Efektivní plánování výuky je dalším bodem zmíněným v článku. Úloha zkušených učitelů a tutoriálů v pedagogické praxi začínajících či těch méně zkušených pedagogů je následující oblastí, které je věnována pozornost. V neposlední řadě se obsah dotýká interkulturního povědomí, zpětné vazby a videa.
Anotace anglicky
The paper is based on the CELTA course as the source for inspirational trends in English teaching, which can be applied not only in the Czech Republic, but throughout the world. The course introduces current trends in the field of teaching English in an international concept. It is focused on more practical skills important in teaching. The contribution highlights the importance of getting to know the students of the course, teaching materials according to the focus of the students. Effective lesson planning is another point mentioned in the article. The role of expert teachers and tutorials in a teaching practice of teacher beginners or less experienced teachers are the following areas to be addressed. Finally, the content touches intercultural awareness, feedback and video.
VytisknoutZobrazeno: 26. 4. 2024 07:19