SLABÁ, Marie. Argentina’s financial crisis. In Drive your knowledge be a scientist, 9th International Bata Conference : sborník příspěvků. 1. vyd. Zlín: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. s. nestránkováno, 12 s. ISBN 978-80-7454-248-0. 2013.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Argentina’s financial crisis
Název česky Argentinská finanční krize
Autoři SLABÁ, Marie.
Vydání 1. vyd. Zlín, Drive your knowledge be a scientist, 9th International Bata Conference : sborník příspěvků, od s. nestránkováno, 12 s. 2013.
Nakladatel Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Další údaje
Originální jazyk angličtina
Typ výsledku Stať ve sborníku
Obor 50200 5.2 Economics and Business
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Forma vydání paměťový nosič (CD, DVD, flash disk)
Organizační jednotka Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
ISBN 978-80-7454-248-0
Klíčová slova česky Argentinská finanční krize; inflace; HDP; měnový výbor
Klíčová slova anglicky Argentina’s financial crisis; inflation; GDP; currency board
Štítky A_IBW, A_MAM, IBW, IBW_H, KCRM1, MAM_2, MOP, PRJ_1, S_IBW_A, S_MAM, VYS
Změnil Změnil: Mgr. Václav Karas, učo 10752. Změněno: 29. 7. 2013 10:13.
Anotace
Argentina’s systemic financial crisis had impact not only on the Argentina’s 35 million citizens, but also on the economic policies and political relations within Latin America and USA. This paper concerns the Argentina’s systemic financial crisis, that depressed country in years 2001 and 2002. This paper will try to explain how a prospering economy is able to shift dramatically from growth to sharp decrease in its economic activity. There are lots of different factors that generated Argentina’s systemic financial crisis. The aim of this text is to illustrate main causers of this crisis, which caused serious problems in the economic system of Argentina, and describe events and the state of Argentina’s economy, that had predated this crisis and so became the most important triggers of this crisis.
Anotace česky
Argentinská systematická finanční krize měla vliv nejen na 35 milionů obyvatel Argentiny, ale také na ekonomiku a politické vztahy v Latinské Americe a USA. Tento článek se zaměřuje na Argentinskou systematickou finanční krizi, která ovlivnila zemi v letech 2001 a 2002. Tento článek se snaží vysvětlit, jak je možné se v prosperující ekonomice dramaticky posunout od ekonomického růstu k ostrému poklesu v ekonomické aktivitě. Argentinská systematická finanční krize byla generována velkým množstvím různých faktorů. Cílem tohoto textu je ilustrovat hlavní příčiny této krize, které způsobily celou řadu vážných problémů v ekonomickém systému Argentiny a popisuje události a stav Argentinské ekonomiky, který předcházel této krizi a tak se stal důležitým triggerem této krize.
VytisknoutZobrazeno: 28. 3. 2024 15:32