MARŠÍK, Martin. Využití interních grantů jako motivačního prvku pro studenty k intenzivnějšímu propojení teoretické výuky s praxí. In Sborník ze semináře na téma „Metodika výuky a hodnocení studentů v terciárním vzdělávání“ (6.6.2012) a „Požadavky praxe“ (5.6.2012) : sborník příspěvků. České Budějovice: Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích. s. nestránkováno, 6 s. ISBN 978-80-7468-053-3. 2012.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Využití interních grantů jako motivačního prvku pro studenty k intenzivnějšímu propojení teoretické výuky s praxí
Název anglicky Use of internal grant programmes as a motivation for students to connect theoretical education with practice more intensively
Autoři MARŠÍK, Martin.
Vydání České Budějovice, Sborník ze semináře na téma „Metodika výuky a hodnocení studentů v terciárním vzdělávání“ (6.6.2012) a „Požadavky praxe“ (5.6.2012) : sborník příspěvků, od s. nestránkováno, 6 s. 2012.
Nakladatel Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Stať ve sborníku
Obor 50300 5.3 Education
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Forma vydání paměťový nosič (CD, DVD, flash disk)
Organizační jednotka Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
ISBN 978-80-7468-053-3
Klíčová slova česky motivace; student; interní grant; reálný výzkum
Klíčová slova anglicky motivation; student; internal grant programme; research
Štítky KEM7, PEK1
Návaznosti CZ.1.07/2.2.00/28.0115, záměr.
Změnil Změnila: Jiřina Hřebečková, učo 8397. Změněno: 11. 2. 2013 15:37.
Anotace
V článku jsou rozebrány motivační prvky, které působí na studenty vysokých škol. Zvláštní důraz je kladen na využití interních grantů, které umožňují aktivní zapojení studentů do vědecké činnosti. Tato spolupráce je užitečná jednak pro řešitele interního grantu (většinou pedagoga), tak i pro studenta. Toto propojení umožní studentovi aplikovat získané teoretické znalosti v reálném výzkumu. Přínos pro studenta je tedy jiný než při jeho klasickém zapojení do výrobního procesu v podnicích, kde studenti získávají zkušenosti v rámci tzv. praxe.
Anotace anglicky
The paper discusses motivation that influences university students. It focuses on using internal grant programmes that enable active participation of students in scientific research. Such participation is useful for both a researcher (usually a teacher) and a student. It enables students to apply their knowledge of theory in real research. The benefit for students is different than in case of participation in the production process in companies where students are trained as a part of their practical training process.
VytisknoutZobrazeno: 29. 3. 2024 14:33