SIDIBE, Karim. Odkaz díla Jana Ámose Komenského a výukové metody rolových her a simulací. In Zdeněk Caha, Jindřiška Šulistová. Sborník příspěvků 1. Jazykové a pedagogické e- konference s mezinárodní účastí na VŠTE. 1. vyd. České Budějovice: Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích. s. 57-63. ISBN 978-80-7468-048-9. 2012.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Odkaz díla Jana Ámose Komenského a výukové metody rolových her a simulací
Název anglicky TheLegacy of the Works of Jan Amos Comenius and the Teaching Methods of Role Play and Simulation
Autoři SIDIBE, Karim.
Vydání 1. vyd. České Budějovice, Sborník příspěvků 1. Jazykové a pedagogické e- konference s mezinárodní účastí na VŠTE, od s. 57-63, 7 s. 2012.
Nakladatel Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Stať ve sborníku
Obor 60200 6.2 Languages and Literature
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Forma vydání paměťový nosič (CD, DVD, flash disk)
Organizační jednotka Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
ISBN 978-80-7468-048-9
Klíčová slova česky Komenský; spontaneita; vývoj; výuka; simulace; rolové hry
Klíčová slova anglicky Comenius; spontaneity; development; teaching; simulation; role play
Štítky KCJ1, KCJ4
Změnil Změnil: Mgr. Václav Karas, učo 10752. Změněno: 21. 1. 2013 11:23.
Anotace
Jan Ámos Komenský je stále inspirativní v současné době a proto jeho dílo i nyní vzbuzuje zaslouženou pozornost. Tato práce se vrací k jeho odkazu a zkoumá, jak výukové metody simulací a rolových her souvisí s myšlenkami Komenského, jaké jsou styčné plochy mezi těmito technikami a idejemi velkého českého myslitele a v kterých oblastechtyto metody naplňují myšlenkový odkaz zakladatele moderní pedagogiky. Cílem práce je charakterizovat aktuální odkaz Komenského, poukázat na jeho aktuálnost a ukázat jeho vztah k dnešní době. Rovněž je vyvinuta snaha vystihnout relevantní charakteristiky výukových metod simulací a rolových her a analyzovat je ve vztahu k myšlenkám Jana Ámose Komenského.
Anotace anglicky
Jan Amos Comenius continues to be an inspiration in the present times and therefore his works still attract considerable attention. This piece of writing focuses on the legacy of his works with the aimto examine the teaching methods of role play and simulation and to relate them to the ideas of Comenius’. The purpose is to find out where the ideas and the techniques complement each other and how the principles of the eminent Bohemian scholar are materialized by the techniques. The other purpose of the work is to give relevant characteristics of the legacy of Comenius’ works for the modern era as well as to describe the features of the techniques of simulation and role play. The methods are furthermore analyzed with regard to Comenius’ principles of teaching.
VytisknoutZobrazeno: 29. 3. 2024 00:38