ŠULISTOVÁ, Jindřiška. How to Manage the Classroom – Elements of the Classroom Management. In Zdeněk Caha, Jindřiška Šulistová. Sborník příspěvků 1. Jazykové a pedagogické e- konference s mezinárodní účastí na VŠTE. 1. vyd. České Budějovice: Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích. s. 27-30. ISBN 978-80-7468-048-9. 2012.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název How to Manage the Classroom – Elements of the Classroom Management
Název česky Management třídy a jeho elementy
Autoři ŠULISTOVÁ, Jindřiška.
Vydání 1. vyd. České Budějovice, Sborník příspěvků 1. Jazykové a pedagogické e- konference s mezinárodní účastí na VŠTE, od s. 27-30, 4 s. 2012.
Nakladatel Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Další údaje
Originální jazyk angličtina
Typ výsledku Stať ve sborníku
Obor 60200 6.2 Languages and Literature
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Forma vydání paměťový nosič (CD, DVD, flash disk)
Organizační jednotka Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
ISBN 978-80-7468-048-9
Klíčová slova česky řízení třídy; plánování; výrazy používané během výuky; časová dotace pro studenty a učitele; uspořádání třídy; individuální a skupinová práce
Klíčová slova anglicky classroom management, planning; classroom language; teacher and student talking time; rapport; seating arrangements; students’ groupings
Štítky KCJ1, KCJ4
Změnil Změnila: Ing. Eva Simotová, učo 7388. Změněno: 9. 9. 2013 13:08.
Anotace
The paper deals with different parts of the classroom management. It draws attention to the planning in general as well as to the lesson planning. Next, the contribution deals with the importance and the impact of the classroom language. Teacher and student talking time are briefly tackled. Furthermore, rapport, body language and a tone of a voice are paid attention to, too. The last but not the least, seating arrangements and different students grouping are focused on.
Anotace česky
Příspěvek se zabývá různými aspekty ovlivňující řízení třídy. Zaměřuje se na plánování jak obecně, tak se dotýká i plánování výuky, jež samotné má velký vliv na další zmíněné aspekty. Další téma je význam instrukcí užívaných během výuky, se kterými by studenti měli být seznámeni. Příspěvek se krátce zabývá časovou dotací, která by měla být určena studentům a dobou pro instrukce. Kromě toho je věnována pozornost vztahu studentů a učitelů, řeči těla, tónu hlasu a individuální a skupinové práci.
VytisknoutZobrazeno: 19. 4. 2024 20:29