ŠVEJDOVÁ, Gabriela a Lukáš KUČERA. The knowledge management in modern business management. In Projektový management pro vedoucí pracovníky základních a středních škol (sborník z konference). České Budějovice: Vysoká škola evropských a regionálních studií, o.p.s. s. 72-77. ISBN 978-80-87472-32-3. 2012.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název The knowledge management in modern business management
Název česky Znalostní management v moderním řízení podniku
Autoři ŠVEJDOVÁ, Gabriela a Lukáš KUČERA.
Vydání České Budějovice, Projektový management pro vedoucí pracovníky základních a středních škol (sborník z konference), od s. 72-77, 6 s. 2012.
Nakladatel Vysoká škola evropských a regionálních studií, o.p.s.
Další údaje
Originální jazyk angličtina
Typ výsledku Stať ve sborníku
Obor 50200 5.2 Economics and Business
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Organizační jednotka Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
ISBN 978-80-87472-32-3
Klíčová slova česky znalost; řízení lidských zdrojů; řízení talentů; data; informace; měření znalostí
Klíčová slova anglicky knowledge; human resource management; talemt management; data; information; measure of knowledge
Štítky KEM2, PRI_1
Změnil Změnila: Ing. Ivana Čertická, učo 7889. Změněno: 22. 1. 2015 08:51.
Anotace
Znalostní management neboli řízení znalostí je v dnešní době velmi aktuální téma. Neboť jsou to právě znalost a zkušnosti zaměstnanců, co dnes tvoří podstatnou část konkurence schopnosti podniku. Na tom, jak který podnik bude pečovat o rozvoj a vzdělání svých zaměstnanců stojí jeho budoucí úspěch či neúspěch. Právě lidský faktor a jeho přínos je ona nadhodnota, co tvoří diferenciaci organizace na mnohdy přesyceném trhu, ať už služeb, či produktů. V současné době si to začíná uvědomovat stále více organizací a zaměstnavatelů a začínají klást důraz na osobnostní a vzdělanostní rozvoj svých zaměstnanců, jejich manažeři jsou školeni na to jakým způsobem řídit ve firmě tok znalostí, jakým způsobem zaměstnance motivovat a řídit talenty. To, co už je v mnoha západních firmách samozřejmostí se však mnohé další podniky, zejména ty jež po léta od nových trendů oddělovala "železná opona" musejí učit krůček po krůčku a nové styly řízení plynule implementovat do svých strategií politik. Řízení znalostí a s ním spojeno i celkové řízení lidských zdrojů je dnes nevyhnutelnou součástí úspěšného působení na trhu.
VytisknoutZobrazeno: 20. 4. 2024 12:10