MULAČ, Petr a Marek VOCHOZKA. Advantages od Schmalenbach’s Company Evaluation Method. In Market Failure – the Role of Government and Enterprise Economy. České Budějovice: Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích, 2011. 7 s. ISBN 978-80-87278-65-9.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Advantages od Schmalenbach’s Company Evaluation Method
Autoři MULAČ, Petr a Marek VOCHOZKA.
Vydání České Budějovice, Market Failure – the Role of Government and Enterprise Economy, 7 s. 2011.
Nakladatel Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Další údaje
Originální jazyk angličtina
Typ výsledku Stať ve sborníku
Obor 50200 5.2 Economics and Business
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Organizační jednotka Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
ISBN 978-80-87278-65-9
Klíčová slova česky hodnota; oceňování; stření hodnota; Schmalenbachova metoda
Klíčová slova anglicky value; evaluation; mean value; Schmalebach’s method
Štítky KEM6
Změnil Změnila: Mgr. Michaela Votavová, učo 6769. Změněno: 21. 12. 2011 12:11.
Anotace
Enterprise evaluation theory includes quite wide methodological machinery. Various conceptions differ in principles, but also in ways of comprehending a company value. Schmalebach’s method of mean value is one of the most famous techniques in German speaking countries, as well as in the Czech Republic. In this article we are going to discuss the key arguments, why it is so, and we are also going to voice our opinion, what is wrong in that concept.
Anotace česky
Teorie oceňování podniku zahrnuje poměrně široký metodologický aparát. Jednotlivé přístupy se liší svým pojetím i samotným přístupem k pohledu na hodnotu podniku. Schmalenbachova metoda střední hodnoty je jednou z nejoblíbenějších technik v německy mluvících zemích, v České republice je její obliba taktéž značná. V tomto článku pojednáme o základních argumentech, proč tomu tak je, a vyjádříme názor, proč by tomu tak být nemělo.
VytisknoutZobrazeno: 25. 5. 2022 08:18