ROUSEK, Pavel, Lenka HRUŠKOVÁ a Jindřiška ŠULISTOVÁ. Názor občanů Českobudějovicka na efektivnost decentralizace municipální úrovně veřejné správy. In Decentralizácia a efektívnosť verejnej správy v podmienkach regiónov Európskej únie II. ročník - Teória a prax verejnej politiky v SR. ISBN 978-80-557-0087-8. 2010.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Názor občanů Českobudějovicka na efektivnost decentralizace municipální úrovně veřejné správy
Název anglicky České Budějovice Citizens Views on the Decentralization Effectiveness of Municipal Levels of Government
Autoři ROUSEK, Pavel, Lenka HRUŠKOVÁ a Jindřiška ŠULISTOVÁ.
Vydání Decentralizácia a efektívnosť verejnej správy v podmienkach regiónov Európskej únie II. ročník - Teória a prax verejnej politiky v SR, 2010.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Konferenční abstrakt
Obor 50600 5.6 Political science
Stát vydavatele Slovensko
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Organizační jednotka Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
ISBN 978-80-557-0087-8
Klíčová slova česky veřejná správa; efektivnost; decentralizace; Českobudějovicko
Klíčová slova anglicky municipal government; effectiveness; decentralization; České Budějovice
Štítky KEM1
Změnil Změnila: Věra Kostková, učo 6173. Změněno: 18. 3. 2011 12:11.
Anotace
V příspěvku je popisován průzkum, který zjišťoval názory na efektivnost decentralizace municipální úrovně veřejné správy. Průzkum byl realizován mezi občany Českobudějovicka v červenci a srpnu 2010. Příspěvek začíná literární rešerší, kde jsou popisovány pojmy efektivnost, veřejná správa se zaměřením na municipální veřejnou správu, subsidiarita, decentralizace, dekoncentrace, působnost, pravomoc a územní samospráva včetně její historie v Českých zemích. Druhá část příspěvku popisuje provedený výzkum, diskutuje výsledky průzkumu a navrhuje opatření. Tento příspěvek vznikl s využitím výsledků výzkumu, který by měl být součástí budoucího regionálního projektu.
Anotace anglicky
The paper focuses on a survey that asked opinions on the effectiveness of decentralization of municipal levels of government. The survey was conducted among citizens of České Budějovice in July and August 2010. The contribution begins with a literature search, which describes concepts of efficiency, public administration, focusing on municipal governance, subsidiarity, decentralization, deconcentration, scope, jurisdiction and territorial autonomy, including its history in the Czech lands. The second part of the paper deals with the research, discusses the survey results and proposed measures. This contribution originated with the use of research results, which should become part of the project in the region in the future.
VytisknoutZobrazeno: 28. 3. 2024 22:31