N_VLG Production Logistics

Institute of Technology and Business in České Budějovice
winter 2016
Extent and Intensity
2/2/0. 5 credit(s). Type of Completion: zk (examination).
Teacher(s)
doc. Ing. Karel Jeřábek, CSc. (seminar tutor)
Guaranteed by
doc. Ing. Karel Jeřábek, CSc.
Department of Transport and Logistics – Faculty of Technology – Rector – Institute of Technology and Business in České Budějovice
Supplier department: Department of Transport and Logistics – Faculty of Technology – Rector – Institute of Technology and Business in České Budějovice
Timetable of Seminar Groups
N_VLG/L3: Sun 9. 10. 8:00–9:30 B5, 9:40–11:10 B5, 11:25–12:55 B5, 13:05–14:35 B5, Sun 23. 10. 8:00–9:30 B5, 9:40–11:10 B5, 11:25–12:55 B5, 13:05–14:35 B5, K. Jeřábek
N_VLG/P01: each odd Tuesday 13:05–14:35 A5, each odd Tuesday 14:50–16:20 A5, K. Jeřábek
N_VLG/S01: each odd Monday 13:05–14:35 H209, each odd Monday 14:50–16:20 H209, K. Jeřábek
Prerequisites (in Czech)
MAX_KOMBINOVANYCH ( 96 ) && MAX_PREZENCNICH ( 56 )
Course Enrolment Limitations
The course is offered to students of any study field.
The capacity limit for the course is 152 student(s).
Current registration and enrolment status: enrolled: 0/152, only registered: 1/152
Course objectives supported by learning outcomes (in Czech)
Cílem předmětu je seznámit studenty s manažerskými znalostmi potřebnými při řešení problémů souvisejících se zaváděním logistických přístupů do výroby. Absolvent předmětu umí implementovat podnikové logistické řízení s aplikací systémového a procesního přístupu při plánování, řízení a kontrole integrovaných hmotných, informačních a finančních toků v procesech výroby s respektováním vzájemných vazeb v článcích hodnototvorných řetězců.
Syllabus (in Czech)
  • 1. Výrobní logistika v podnikové struktuře a tržním prostředí.
  • 2. Klasifikace produktů, procesů a hmotných toků.
  • 3. Plánování a řízení výroby.
  • 4. Prostorová struktura výrobních systémů a analýza hmotných toků.
  • 5. Průběžná doba výroby.
  • 6. Výrobní dávky.
  • 7. Souvislost účelu a struktury produktu s jeho výrobou.
  • 8. Informační a komunikační systémy výrobní logistiky.
  • 9.Dopravní, manipulační a skladovací technika výrobních systémů.
  • 10. Řízení jakosti z hlediska životního cyklu produktu.
  • 11. Bezpečnost práce ve výrobních systémech a procesech.
  • 12.Logistický Controlling výrobních procesů.
  • 13. Vývojové trendy ve výrobní logistice.
Literature
    recommended literature
  • KEŘKOVSKÝ, M. Moderní přístupy k řízení výroby. 2. vydání. Praha : C.H.BECK, 2009, ISBN 978-80-7400-119-2
  • NĚMEC, F. Výrobní logistika, Distanční studijní opora. Karviná 2006: SU, OPF v Karviné, 2006. 134 stran ISBN 80-7248-375-7
  • JEŘÁBEK, Karel. Logistika: Studijní opora pro kombinované studium. Bakalářský studijní program. České Budějovice: Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích, 2012. ISBN 978-80-7468-016-8.
Forms of Teaching
Lecture
Exercise
Tutorial
Teaching Methods
Frontal Teaching
Brainstorming
Critical Thinking
Student Workload
ActivitiesNumber of Hours of Study Workload
Daily StudyCombined Study
Příprava na průběžné hodnocení (in Czech)1818
Preparation for Lectures20 
Preparation for Seminars, Exercises, Tutorial2076
Preparation for the Final Test2020
Attendance on Lectures26 
Attendance on Seminars/Exercises/Tutorial/Excursion2616
Total:130130
Assessment Methods and Assesment Rate
Exam – written 30 %
Presentation 10 %
Semestrální práce - (in Czech) 60 %
Exam conditions
A 100 – 90, B 89,99 – 84, C 83,99 – 77, D 76,99 – 73, E 72,99 – 70, FX 69,99 – 30, F 29,99 - 0.
Language of instruction
Czech
The course is also listed under the following terms winter 2015, winter 2017, winter 2018, winter 2019, winter 2020, summer 2021, winter 2021, winter 2022, winter 2023, winter 2024.
  • Enrolment Statistics (winter 2016, recent)
  • Permalink: https://is.vstecb.cz/course/vste/winter2016/N_VLG