FANTOVÁ ŠUMPÍKOVÁ, Markéta a Pavel ROUSEK. Veřejné obstarávání vybraných služeb municipalitami v ČR a SR. Acta Aerarii Publici. roč. 6, č. 1. ISSN 1336-8818. 2009.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Veřejné obstarávání vybraných služeb municipalitami v ČR a SR
Název anglicky Public Procurement of Selected Municipal Services
Autoři FANTOVÁ ŠUMPÍKOVÁ, Markéta a Pavel ROUSEK.
Vydání Acta Aerarii Publici, 2009, 1336-8818.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Článek v odborném periodiku
Obor 50200 5.2 Economics and Business
Stát vydavatele Slovensko
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Organizační jednotka Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Klíčová slova česky veřejné služby
Klíčová slova anglicky public services
Změnil Změnil: Ing. Pavel Rousek, Ph.D., učo 6388. Změněno: 25. 2. 2011 13:45.
Anotace
Problém veřejných služeb je v teoretické rovině řešen v pracích významných autorů. Tato otázka je však nejen teoretická ale i praktická. Dokazuje to i případ nových členských zemí středoevropského regionu. Jedním z aktuálních problémů, před nimiž tyto země stojí, je kvalitní, efektivní a transparentní veřejné obstarávání municipálních služeb. Obecně je možné říci, že efektivnost poskytování veřejných služeb ovlivňuje řada objektivních a subjektivních faktorů. Objektivní faktory jsou relativně nezávislé na lidském činiteli – na jeho připravenosti, manažerských schopnostech apod. Subjektivní faktory pak přímo souvisejí s připraveností lidského činitele.
Anotace anglicky
The problem of public services is theoretically solved in the works of prominent authors. This question is not only theoretical but also practical. This is evidenced by the case of new member countries of the Central region. One of the current problems facing the country today is high quality, efficient and transparent public procurement of municipal services. Generally, the efficiency of public services are affected by many objective and subjective factors. Objective factors are relatively independent of the human factor - on his readiness, managerial skills, etc. Subjective factors were directly related to the readiness of the human factor.
VytisknoutZobrazeno: 29. 3. 2024 16:42