STOPKA, Ondrej. APPLICATION OF OPERATIONS RESEARCH METHODS IN CITY LOGISTICS. první. Kielce, Poland: Wydawnictwo Politechniki Świętokrzyskiej, Kielce, Poland. 203 s. ISBN 978-83-65719-85-0. 2020.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název APPLICATION OF OPERATIONS RESEARCH METHODS IN CITY LOGISTICS
Název česky APLIKACE METOD OPERAČNÍHO VÝZKUMU V CITY LOGISTICE
Autoři STOPKA, Ondrej.
Vydání první. Kielce, Poland, 203 s. 2020.
Nakladatel Wydawnictwo Politechniki Świętokrzyskiej, Kielce, Poland
Další údaje
Originální jazyk angličtina
Typ výsledku Odborná kniha
Obor 50703 Transport planning and social aspects of transport
Stát vydavatele Polsko
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Forma vydání tištěná verze "print"
Organizační jednotka Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
ISBN 978-83-65719-85-0
Klíčová slova česky logistické služby; centrum logistických služeb; city logistika; metody operačního výzkumu; vícekriteriální rozhodovací analýza; okružní dopravní problém
Klíčová slova anglicky logistics services; logistics service center; city logistics; Operations Research method; multi-criteria decision analysis; vehicle routing problem
Štítky N_TCL
Návaznosti LTC19009, projekt VaV.
Změnil Změnila: Kateřina Nygrýnová, učo 23736. Změněno: 17. 6. 2020 13:29.
Anotace
The monograph is focused on the topical issue, both in practical and scientific-research fields. This literature work specifically deals with the draft procedures in terms of locating logistics service centers as well as addressing distribution tasks at a scale of urban agglomerations, and examines the options of using chosen mathematical methods in the given subject. The particular recommendation consists primarily in application of specific Operations Research techniques in order to locate public logistics service centers at a national scale in unique link to model various scenarios of delivery routes at a city logistics scale to optimize the total distance traveled during supplying customers.
Anotace česky
Monografie je zaměřena na aktuální téma, a to jak v praktických, tak vědecko-výzkumných oborech. Tato práce se konkrétně zabývá návrhem postupů z hlediska alokace center logistických služeb a řešením distribučních úkolů na úrovni městských aglomerací a zkoumá možnosti využití vybraných matematických metod v dané problematice. Konkrétní doporučení spočívá především v použití specifických technik operačního výzkumu v kontextu alokace veřejných center logistických služeb na národní úrovni s unikátním propojením na modelování různých scénářů doručovacích tras v měřítku městské logistiky, aby se optimalizovala celková vzdálenost ujetá během zásobování.
VytisknoutZobrazeno: 29. 3. 2024 02:48