HEJDUKOVÁ, Pavlína, Jana HINKE, Jakub HORÁK, Veronika MACHOVÁ, Petra TAUŠL PROCHÁZKOVÁ, Lucie VALLIŠOVÁ a Marek VOKOUN. Katalog změn znalostních a dovednostních kvalifikačních požadavků na zaměstnanecké pozice ve Společnosti 4.0. Neuveden, 2019.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Katalog změn znalostních a dovednostních kvalifikačních požadavků na zaměstnanecké pozice ve Společnosti 4.0
Název anglicky Catalog of changes in knowledge and skill qualification requirements for employee position in the Society 4.0
Autoři HEJDUKOVÁ, Pavlína (203 Česká republika, garant), Jana HINKE (203 Česká republika), Jakub HORÁK (203 Česká republika, domácí), Veronika MACHOVÁ (203 Česká republika, domácí), Petra TAUŠL PROCHÁZKOVÁ (203 Česká republika), Lucie VALLIŠOVÁ (203 Česká republika) a Marek VOKOUN (203 Česká republika, domácí).
Vydání 2019.
Nakladatel Neuveden
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Projekty výzkumu a vývoje
Obor 50200 5.2 Economics and Business
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Kód RIV RIV/75081431:_____/19:00001457
Organizační jednotka Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Klíčová slova česky Společnost 4.0; technologické změny; trh práce; kvalifikace; sektor znalostně náročných služeb
Klíčová slova anglicky Society 4.0; technological changes; labor market; skills; knowledge intensive services sector
Štítky FIP_1, RIV19
Návaznosti TL02000136, projekt VaV.
Změnil Změnila: Ing. Anna Palokha, učo 18083. Změněno: 16. 4. 2020 13:02.
Anotace
Cílem projektu TAČR – TL02000136 „Adaptace sektoru znalostně náročných služeb na podmínky Společnosti 4.0“ je vytvořit metodiku adaptace malých a středních podniků v sektoru služeb na podmínky Společnosti 4.0. Tato publikace (studie) je výchozím podkladem pro vypracování takové metodiky. Tato publikace si klade za cíl představit znalostní a dovednostní kvalifikační požadavky na zaměstnanecké pozice v souvislosti s nástupem a rozvojem Společnosti 4.0. V průběhu textu má čtenář možnost seznámit se v úvodu s podmínkami současného trhu práce a následně je text již věnován otázkám související s dopadem nejen technologických změn na poptávku po pracovní síle, ale i celkově změně požadavků ve společnosti, a návazných skutečností jako oblasti dalšího vzdělávání, identifikace ohrožených pozic apod.
Anotace anglicky
Objective of the project TAČR – TL02000136 „Knowledge-intensive services sector adaptation to the conditions of Society 4.0“ is to develop methodics for SMEs in tertiary sector adaptation to conditions of Society 4.0. This publication represents the base for compilation of such methodics. The aim of this publication is to present the knowledge and skills qualification requirements for employment positions in connection with the Socienty's 4.0 takeover and development. Throughout the text, the reader has the opportunity to get acquainted with the conditions of the current labor market in the introduction and the text is then devoted to issues related to the impact not only of technological changes on labor demand, but also overall changes in society requirements and related facts identification of endangered positions, etc.
VytisknoutZobrazeno: 28. 3. 2024 14:22