KŘÍŽ, Jiří a Ján KMEC. Operačný manažment. 1. vyd. Stalowa Wola, Poland: Fakulta podnikatelská VUT v Brne, Czech Republic. 245 s. Vysokoškolská učebnice. ISBN 978-83-63767-99-0. 2019.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Operačný manažment
Název česky Operační management
Název anglicky Operational management
Autoři KŘÍŽ, Jiří (203 Česká republika, garant) a Ján KMEC (703 Slovensko, domácí).
Vydání 1. vyd. Stalowa Wola, Poland, 245 s. Vysokoškolská učebnice, 2019.
Nakladatel Fakulta podnikatelská VUT v Brne, Czech Republic
Další údaje
Originální jazyk slovenština
Typ výsledku Odborná kniha
Obor 20205 Automation and control systems
Stát vydavatele Polsko
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Forma vydání tištěná verze "print"
Kód RIV RIV/75081431:_____/19:00001644
Organizační jednotka Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
ISBN 978-83-63767-99-0
Klíčová slova česky Operační management; produkční proces; transformační proces; procesní přístup; toky procesních informací
Klíčová slova anglicky Operational management; production process; transformation process; process approach; process information flows
Štítky LOS, RIV19
Změnil Změnila: Ing. Anna Palokha, učo 18083. Změněno: 21. 4. 2020 10:46.
Anotace
"Vysokoškolská učebnica Operačný manažment sa zaoberá základnými oblasťami manažmentu a jej funkciami so zameraním na riadenie, plánovanie a aplikáciu predovšetkým v podnikoch s priemyselným zameraním a v podnikoch poskytujúcich služby. Analyzuje súčasné metódy prístupov manažmentu riadenie výrobného procesu, od kvality vstupu materiálu do transformačného procesu, cez riadenie operácií v procesoch transformácie až po konečnú kvalitu finálneho produktu. Autori podávajú základné informácie, pričom hlbšie sa venujú obrazu o manažmente riadenie operácií ako o disciplíne, ktorá rieši integráciu tokov materiálu, polotovarov a produktov. Sú s tým spojené procesy plánovania, riadenia, spätných väzieb, tiež preprava, manipulácia, skladovanie, balenie atď. A sprievodných peňažných tokov a procesných informácií. Vysokoškolská učebnica je určená širokej technickej a ekonomickej verejnosti, riadiacim pracovníkom v produkčných a procesných podnikoch. Je určená študentom fakúlt manažmentu a tiež študentom ekonomických a technických fakúlt. "
Anotace česky
"Vysokoškolská učebnice Operační management se zabývá základními oblastmi managementu a její funkcemi se zaměřením na řízení, plánování a aplikaci především v podnicích s průmyslovým zaměřením a v podnicích poskytujících služby. Analyzuje současné metody přístupů managementu řízení výrobního procesu, od kvality vstupu materiálu do transformačního procesu, přes řízení operací v procesech transformace až po konečnou kvalitu finálního produktu. Autoři podávají základní informace, přičemž hlouběji se věnují obrazu o managementu řízení operací jako o disciplíně, která řeší integraci toků materiálu, polotovarů a produktů. Jsou s tím spojené procesy plánování, řízení, zpětných vazeb, také přeprava, manipulace, skladování, balení atd. A doprovodných peněžních toků a procesních informací. Vysokoškolská učebnice je určena široké technické a ekonomické veřejnosti, řídícím pracovníkům v produkčních a procesních podnicích. Je určena studentům fakult managementu a také studentům ekonomických a technických fakult."
Anotace anglicky
"The university textbook Operation Management deals with the basic areas of management and its functions with a focus on management, planning and application, especially in industrial and service enterprises. It analyzes current methods of management approaches of production process management, from the quality of material input into the transformation process, through the management of operations in transformation processes to the final quality of the final product. The authors give basic information, with a deeper focus on the management of operations management than on the discipline that addresses the integration of material, semi-finished and product flows. This involves planning, management, feedback, transport, handling, storage, packaging, etc. processes. And accompanying cash flows and process information. The university textbook is intended for the general technical and economic public, managers in production and process enterprises. It is intended for students of management faculties as well as students of economic and technical faculties."
VytisknoutZobrazeno: 28. 3. 2024 18:59