BOGDANOVIC, Mario, Zdeněk CAHA a Matea BOBETA. Workplace Bullying among Nurses: Case Study in Large Croatian Hospital. Norristown, USA: International Business Information Management Association (IBIMA). s. 1403-1414. ISBN 978-0-9998551-1-9. 2018.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Workplace Bullying among Nurses: Case Study in Large Croatian Hospital
Název česky Šikana na pracovišti mezi zdravotními sestrami: Případová studie ve velké chorvatské nemocnici
Autoři BOGDANOVIC, Mario, Zdeněk CAHA a Matea BOBETA.
Vydání Norristown, USA, od s. 1403-1414, 12 s. 2018.
Nakladatel International Business Information Management Association (IBIMA)
Další údaje
Originální jazyk angličtina
Typ výsledku Stať ve sborníku
Obor 50204 Business and management
Stát vydavatele Spojené státy
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Forma vydání elektronická verze "online"
Organizační jednotka Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
ISBN 978-0-9998551-1-9
Klíčová slova česky šikana mezi zdravotními sestrami; organizační důsledky šikany na pracovišti; HRM; šikana na pracovišti
Klíčová slova anglicky nurses bullying; organizational implications of workplace bullying; HRM; workplace bullying
Štítky RLZ_a
Změnil Změnila: Mgr. Milada Šanderová, učo 25742. Změněno: 16. 7. 2019 08:14.
Anotace
"The purpose of this paper was to find out important facts about workplace bullying in hospital settings by means of defined specific research goals, i.e. to check the incidence (in total and with respect to gender, age and professional qualification) of workplace bullying and to compare absenteeism, sick-leave and the perceived health status of bullied nurses and non-bullied ones. For this purpose a survey was conducted among 350 nurses in Clinical Hospital Center Split, Croatia (a large hospital which serves approx. 2,000,000 people per year). It was found that the incidence of workplace bullying was 38.7% (either horizontally, vertically or both within the organisational structure). No statistically significant difference in the incidence rate was found in relation to gender, age and professional qualification. However, workplace bullying was found to result in a significant increase in abseenteism, sick-leave and negative health symptoms (age dependent) among the bullied nurses.The value of this research is in the detailed analysis of the different aspects of workplace bullying in high risk hospital (nursing) settings."
Anotace česky
Cílem příspěvku bylo zjistit důležité skutečnosti o šikaně na pracovišti v nemocničním prostředí pomocí definovaných specifických výzkumných záměrů, tj. ověřit výskyt (celkově i s ohledem na pohlaví, věk a odbornou kvalifikaci) šikany na pracovišti a porovnat s absentérismem, nemocenskou dovolenou a vnímaným zdravotním stavem šikanovaných a nešikanovaných sester. Pro tento účel byl proveden průzkum mezi 350 sestrami v klinické nemocnici ve Splitu v Chorvatsku (velká nemocnice, která obsluhuje přibližně 2 000 000 osob ročně). Bylo zjištěno, že výskyt šikany na pracovišti byl 38,7% (horizontálně, vertikálně nebo obojí v rámci organizační struktury). Nebyl zjištěn statisticky významný rozdíl v incidenci vzhledem k pohlaví, věku ani odborné kvalifikaci. Bylo však zjištěno, že šikana na pracovišti má za následek značný nárůst absentérismu, nemocenské dovolené a negativních zdravotních symptomů (závislých na věku) mezi šikanovanými sestrami. Hodnota tohoto výzkumu tkví v podrobné analýze různých aspektů šikany na pracovišti ve vysoce rizikových nemocničních zařízeních.
VytisknoutZobrazeno: 29. 3. 2024 06:32