MÁČE, Miroslav a Pavel ROUSEK. Makroekonomie pro technické školy. 1. vyd. Praha, Česká Republika: GRADA Publishing, a. s. 216 s. Edice Finanční řízení. ISBN 978-80-247-4575-6. 2013.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Makroekonomie pro technické školy
Název česky Makroekonomie pro technické školy
Název anglicky Macroeconomics for Technical Schools
Autoři MÁČE, Miroslav a Pavel ROUSEK.
Vydání 1. vyd. Praha, Česká Republika, 216 s. Edice Finanční řízení, 2013.
Nakladatel GRADA Publishing, a. s.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Odborná kniha
Obor 50201 Economic Theory
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Forma vydání tištěná verze "print"
Organizační jednotka Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
ISBN 978-80-247-4575-6
Klíčová slova česky makroekonomie; technika; teorie systémů; makroekonomické veličiny; rovnováha; makroekonomická politika státu
Klíčová slova anglicky macroeconomics; technology; system theory; macroeconomic variables; equilibrium; macroeconomic policy of the state
Štítky MAE_a
Změnil Změnila: Mgr. Milada Šanderová, učo 25742. Změněno: 10. 7. 2019 10:33.
Anotace
Text seznamuje čtenáře se základy makroekonomie z pohledu člověka technicky a matematicky zaměřeného. Kniha je potřebná pro čtenáře, kteří se zabývají aplikací makroekonomie v praxi. Problematika makroekonomie je vysvětlována z pohledu všeobecné teorie systémů. Kniha je připravena jak pro vedení přednášek, tak pro praktickou aplikaci makroekonomie na cvičeních v rámci jednoho semestru.
Anotace anglicky
The text introduces the reader to the fundamentals of macroeconomics from the perspective of a technically and mathematically oriented person. The book is needed for readers dealing with the application of macroeconomics in practice. The issue of macroeconomics is explained from the perspective of general systems theory. The book is prepared both for lectures and for the practical application of macroeconomics at seminars within one semester.
VytisknoutZobrazeno: 19. 4. 2024 21:43