DOLEŽALOVÁ, Hana, Kamil PÍCHA, Josef NAVRÁTIL, Mihaela VESELÁ a Roman ŠVEC. Perception of Quality in Decision Making regarding Purchase of Organic Food. Calitatea. Bucuresti, Romania: SRAC - Societatea Romana Pentru Asigurarea Calitatii, roč. 17, č. 153, s. 86-91. ISSN 1582-2559. 2016.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Perception of Quality in Decision Making regarding Purchase of Organic Food
Název česky Vnímání kvality při rozhodování ohledně nákupu biopotravin
Autoři DOLEŽALOVÁ, Hana (203 Česká republika), Kamil PÍCHA (203 Česká republika), Josef NAVRÁTIL (203 Česká republika), Mihaela VESELÁ (203 Česká republika) a Roman ŠVEC (203 Česká republika, domácí).
Vydání Calitatea, Bucuresti, Romania, SRAC - Societatea Romana Pentru Asigurarea Calitatii, 2016, 1582-2559.
Další údaje
Originální jazyk angličtina
Typ výsledku Článek v odborném periodiku
Obor 50600 5.6 Political science
Stát vydavatele Rumunsko
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Kód RIV RIV/75081431:_____/16:00000948
Organizační jednotka Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Klíčová slova česky Vnímání; kvalita; rozhodování; nákup biopotravin
Klíčová slova anglicky Perception; Quality; Decision Making; purchase of Organic Food
Štítky KCRM2, RIV16, SCOPUS
Změnil Změnila: Hana Dlouhá, učo 19800. Změněno: 27. 2. 2017 09:45.
Anotace
Aim of the paper is to assess the perception of various aspects of food quality among consumers who purchase or do not purchase organic food. Purchasers at general food stores, specialty stores and farmer markets were surveyed by means of a questionnaire survey. Factors of food purchase decision-making and the importance of quality with regard to purchasing were analyzed. Consumers purchasing conventional food, unlike consumers purchasing organic food do not state that availability is the main criterion of purchase. Consumers purchasing significantly more often state that they place quality as the main criterion before price. They also consider freshness to be an important attribute of quality and pay less attention to the appearance of purchased organic food.
Anotace česky
Cílem příspěvku je zhodnotit vnímání různých aspektů kvality potravin mezi spotřebiteli, kteří nakupují nebo nenakupují biopotraviny. Preference možností nákupu byly zjišťovány prostřednictvím dotazníkového šetření. Byly analyzovány faktory nákupu potravin, rozhodování a důležitosti kvality v souvislosti s nákupem. Spotřebitelé nakupující konvenční potraviny, na rozdíl od spotřebitelů nakupujících biopotraviny neuvádějí, že dostupnost je hlavním kritériem nákupu. Spotřebitelé nakupující významně častěji uvádějí, že kladou kvalitu jako hlavní kritérium před cenou. Rovněž se domnívají, svěžest je důležitým atributem kvality.
VytisknoutZobrazeno: 28. 3. 2024 16:56