KARKOVÁ, Monika. Riziká vyskytujúve sa pri delení materiálov vodným lúčom. první. Neuveden: Vydavatelství Západočeské univerzity v Plzni. s. 112-117. ISBN 978-80-261-0629-6. 2016.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Riziká vyskytujúve sa pri delení materiálov vodným lúčom
Název česky Riziká vyskytující se při dělení materiálů vodním paprskem
Název anglicky The risks occuring at cutting of water jet technologies.
Autoři KARKOVÁ, Monika.
Vydání první. Neuveden, od s. 112-117, 6 s. 2016.
Nakladatel Vydavatelství Západočeské univerzity v Plzni
Další údaje
Originální jazyk slovenština
Typ výsledku Stať ve sborníku
Obor 20301 Mechanical engineering
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Forma vydání tištěná verze "print"
Organizační jednotka Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
ISBN 978-80-261-0629-6
Klíčová slova česky vodní paprsek; rizika; životní cyklus
Klíčová slova anglicky water jet; risks; life cycle assesment
Štítky KSTR1
Změnil Změnila: Hana Dlouhá, učo 19800. Změněno: 24. 10. 2016 14:50.
Anotace
Dnešná pospolitá spoločnosť je definovaná jako industriálna. Technológie sa vyvíjajú a zdokonaľujú a to vedie k inováciám i v oblasti ochrany životného prostredia a logistiky. Ochrana životného prostredia jako pojem je dosť obšírny a zahrňuje viacero oblastí. Tento článok sa zaobrá životným cyklom, jeho definovaním vo všeobecnosti a určením a posúdením rizík a ohrození vznikajúcich pri technologii delenia materiálov vodným lúčom, pomocou analýz LCA a LCI.
Anotace česky
Dnešní Pospolitá společnost je definována jako industriální. Technologie se vyvíjejí a zdokonalují a to vede k inovacím i v oblasti ochrany životního prostředí a logistiky. Ochrana životního prostředí jako pojem je dost obšírný a zahrnuje několik oblastí. Tento článek se zabývá životním cyklem, jeho definováním obecně a určením a posouzením rizik a ohrožení vznikajících při technologii dělení materiálů vodním paprskem, pomocí analýz LCA a LCI.
Anotace anglicky
oday stalked company is defined as industry. Technologies are developed and refined, and this leads to inovation in the area of environmental protection and logistics. Environmental protection as a concept is quite lengthy and includes several areas. This article discussed by life cycle, defining it broadly, and identify and assess the risks and hazards arising from technology, water-jet cutting of materials by analyzing LCA and LCI.
VytisknoutZobrazeno: 28. 3. 2024 14:55