NÝVLT, Vladimír a Terezie VONDRÁČKOVÁ. Barriers for BIM (Building Information Modeling) Adoption. In Beáta Gavurová, Michal Šoltés. Central Europen Confernece in Finance and Economics (CEFE2015). 1st Edition (2015). Slovak Republik: Technical University of Košice, 2015, s. 486-492. ISBN 978-80-553-2467-8.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Barriers for BIM (Building Information Modeling) Adoption
Název česky Překážky pro přijetí BIM (Building Information Modeling)
Autoři NÝVLT, Vladimír a Terezie VONDRÁČKOVÁ.
Vydání 1st Edition (2015). Slovak Republik, Central Europen Confernece in Finance and Economics (CEFE2015), od s. 486-492, 7 s. 2015.
Nakladatel Technical University of Košice
Další údaje
Originální jazyk angličtina
Typ výsledku Stať ve sborníku
Obor 20101 Civil engineering
Stát vydavatele Slovensko
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Forma vydání tištěná verze "print"
Organizační jednotka Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
ISBN 978-80-553-2467-8
Klíčová slova česky Builidng Information Modeling; BIM; Případové studie; Implementace
Klíčová slova anglicky Builidng Information Modeling; BIM; Case studies; Implementation
Štítky KST9
Změnil Změnila: Hana Dlouhá, učo 19800. Změněno: 3. 8. 2016 10:34.
Anotace
BIM has a big potential to support all areas in building industry with both information and data in time, and tools needed to handle with data. Contribution in particular activities, spread from design through various building activities to maintenance of completed facilities varies significantly. This variety in approach and adoption of BIM tools creates “barriers” in BIM implementation processes. The chapter tries not to focus on one aspect, but trying to identify and evaluate more aspects contributing to general low acceptance of BIM adoption, and identify where to look for solutions, and where to focus further research.
Anotace česky
BIM má velký potenciál pro podporování všech oblastí v investiční výstavbě a to jak v poskytování informací a dat včas, tak v nástrojích, které s těmito daty zacházejí. Možnost přispění ke konkrétním aktivitám v celém rozsahu výstavby od prvotních návrhů stavby přes rozmanité stavební aktivity se významně liší. Tatko rozmanitost v přístupu a tím i k přijetí nástrojů BIM vytváří bariéry při implementačních procesech BIM. Tento příspěvek se nezaměří na jeden aspekt, ale pokusí se identifikovat a ohodnotit více aspektů, přispívajících ke všeobecně nízké akceptaci přijetí BIM, a identifikovat, kde hledat řešení a kam zaměřit další výzkum.
VytisknoutZobrazeno: 27. 4. 2024 14:13