KUČERKA, Daniel. Vyhodnocovanie odborných učebných textov. In Modernizace vysokoškolské výuky technických předmětů : autorské články a sborník anotací z mezinárodní vědecké konference. 2016. ISBN 978-80-7435-641-4.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Vyhodnocovanie odborných učebných textov
Název česky Vyhodnocování odborných učebních textů
Název anglicky Evaluation of technical textbooks
Autoři KUČERKA, Daniel.
Vydání Modernizace vysokoškolské výuky technických předmětů : autorské články a sborník anotací z mezinárodní vědecké konference, 2016.
Další údaje
Originální jazyk slovenština
Typ výsledku Konferenční abstrakt
Obor 50300 5.3 Education
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Organizační jednotka Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
ISBN 978-80-7435-641-4
ISSN 1214-0554
Klíčová slova česky vyučovací prostředek; učebnice; pedagogický výzkum; statistické metody
Klíčová slova anglicky teaching means; textbooks; educational research; statistical methods
Štítky DOP
Změnil Změnila: Hana Dlouhá, učo 19800. Změněno: 2. 9. 2016 10:33.
Anotace
Príspevok uvádza čitateľa do problému tvorby učebných textov a ich vyhodnocovania. Na prvej časti je uvedené miesto učebného textu v sústave materiálnych vyučovacích prostriedkov a podstata jeho tvorby. V druhej časti sú uvedené hodnotiace metódy a popísaná štatistická metóda percentuálneho výpočtu dlhých slov v učebnom texte.
Anotace česky
Příspěvek uvádí čtenáře do problému tvorby učebních textů a jejich vyhodnocování. Na první části je uvedeno místo učebního textu v soustavě materiálních vyučovacích prostředků a podstata jeho tvorby. Ve druhé části jsou uvedeny hodnotící metody a popsána statistická metoda procentuálního výpočtu dlouhých slov v učebním textu.
Anotace anglicky
The paper presents the reader to the problems of producing textbooks and their evaluation. The first part shows the location of the textbook in the system of teaching material resources and the substance of its creation. The second section presents the evaluation methods and described the statistical method for calculating the percentage of long words in the teaching text.
VytisknoutZobrazeno: 6. 5. 2024 15:39