RAUŠER, Daniel. Development of Fish Farming and Fish Production in the Czech Republic in View of Accounting. In Innovative Economic Symposium 2015. 1. vyd. České Budějovice: Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích, 2015, s. nestránkováno, 12 s. ISSN 2464-6369.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Development of Fish Farming and Fish Production in the Czech Republic in View of Accounting
Název česky Vývoj rybářství a proudkce ryb v České republice z pohledu účetnictví
Autoři RAUŠER, Daniel.
Vydání 1. vyd. České Budějovice, Innovative Economic Symposium 2015, od s. nestránkováno, 12 s. 2015.
Nakladatel Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Další údaje
Originální jazyk angličtina
Typ výsledku Stať ve sborníku
Obor 50200 5.2 Economics and Business
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Forma vydání paměťový nosič (CD, DVD, flash disk)
Organizační jednotka Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
ISSN 2464-6369
Klíčová slova česky Rybářství; Oceňování ryb; Kapr obecný; Živé ryby; Obhospodařované rybníky
Klíčová slova anglicky Fish farming; Valuation of fish; Common carp; Live fish; Farmed fishponds
Změnil Změnil: Mgr. Václav Karas, učo 10752. Změněno: 4. 2. 2016 10:27.
Anotace
Fish farming is a very important economic activity whose origins may already be traced to Ancient times. In the Czech lands, the oldest records of fish farming as such date back to the 12th century. Even nowadays this activity is of a great economic importance as it employs a large number of labour force and also affects the landscape. Many businesses dealing with fish farming in the Czech Republic fall under the category of small and medium-sized enterprises, which are regulated by Act No. 47/2002 Coll., on the Support of small and medium-sized enterprises, as later amended. The article also discusses the development of the fishpond area in the present-day Czech Republic and the development of marketable fish production. The author analysed particular data obtained from the Czech Statistical Office and other professional resources as well.
Anotace česky
Chov ryb je velmi důležitá hospodářská aktivita, jejíž počátky lze vysledovat již ve starověku. V českých zemích se nejstarší záznamy o chovu ryb jako takovém datují do 12. století. I dnes má tato činnost velký hospodářský význam, protože zaměstnává velký počet pracovních sil a také ovlivňuje krajinu. Mnoho firem, které se zabývají chovem ryb v České republice spadá do kategorie malých a středních podniků, které jsou upraveny zákonem č 47/2002 Sb., O podpoře malých a středních podniků, ve znění pozdějších předpisů. Článek také pojednává o vývoji rozlohy rybníků na území dnešní České republiky a o rozvoji tržní produkce ryb. Autor provedl analýzu konkrétních údajů získaných z Českého statistického úřadu a také dalších odborných zdrojů.
VytisknoutZobrazeno: 26. 4. 2024 05:03