NĚMEC, František, Silvia LORINCOVÁ, Marek POTKÁNY a Daniel RAUŠER. A Proposal for the Optimization of Storage Areas in a Selected Enterprise. Nase More. Dubrovnik: University of Dubrovnik, vol. 62, č. 3, s. 101-108. ISSN 0469-6255. doi:10.17818/NM/2015/SI3. 2015.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název A Proposal for the Optimization of Storage Areas in a Selected Enterprise
Název česky Návrh na optimalizaci skladových prostor ve vybraném podniku
Autoři NĚMEC, František (203 Česká republika, garant, domácí), Silvia LORINCOVÁ (703 Slovensko), Marek POTKÁNY (703 Slovensko) a Daniel RAUŠER (203 Česká republika, domácí).
Vydání Nase More, Dubrovnik, University of Dubrovnik, 2015, 0469-6255.
Další údaje
Originální jazyk angličtina
Typ výsledku Článek v odborném periodiku
Obor 10201 Computer sciences, information science, bioinformatics
Stát vydavatele Chorvatsko
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Kód RIV RIV/75081431:_____/15:00000551
Organizační jednotka Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Doi http://dx.doi.org/10.17818/NM/2015/SI3
Klíčová slova česky logistika; skladování; optimalizace
Klíčová slova anglicky Logistics; Optimization; Storage
Štítky KDL8, RIV15, SCOPUS
Změnil Změnil: Mgr. Daniel Raušer, učo 15525. Změněno: 25. 2. 2016 11:10.
Anotace
The current tough competition prevalent within the market economy is forcing business entities to achieve efficiency in their processes. This also applies to the transfer of goods from point A to point B, which is the subject of transportation. This process is influenced by many factors. It is necessary to not only consider the time, i.e. the fact that the required goods must be delivered in time, but it is also essential to take the financial aspect linked into account, for example, with the cost items such as fuel, salaries etc. These and many other factors also influence the movement of goods within a warehouse, in which the business entity must maximize the space required for the storage of the goods, while minimizing the time necessary for the storage, and equally while optimizing the cost. The aim of this paper follows from the above, which is based on the facts of the course of storage operations in the chosen enterprise, to design an optimal layout of the storage area which should increase the efficiency of the logistical operations.
Anotace česky
Současně tvrdá konkurence převládající v tržní ekonomice podněcuje podnikatelské subjekty k dosažení efektivnosti v jejich procesech.To také platí pro přepravu zboží z bodu A do bodu B, což je předmětem dopravy. Tento proces je ovlivněn mnoha faktory. Je nezbytné vzít v úvahu nejenom čas, tedy skutečnost, že zboží musí být dodáno včas, ale je také podstatné propojení s finanční stránkou, například nákladových položek jako je palivo, platy apod. Tyto faktory a mnoho dalších ovlivňují pohyb zboží ve skladu, ve kterém musí podnikatelské subjekty maximalizovat prostor potřebný pro skladování zboží, a současně minimalizovat čas nezbytný pro skladování, a stejně tak optimalizovat náklady. Cíl tohoto článku, který je podložený fakty z průběhu skladovacích operací ve vybraných podnicích, vyplývá z výše zmíněného: navrhnout optimální dispozice skladovacího prostoru, což by mělo zvýšit efektivitu logistických operací.
VytisknoutZobrazeno: 20. 4. 2024 00:48