KUČERKA, Daniel, Roman HRMO a Magorzata KOSZEMBAR-WIKLIK. Ergonomics of integrated didactic workplaces. Online. In ANS 2015. 1. vyd. 2015, s. 174-179.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Ergonomics of integrated didactic workplaces
Název česky Ergonomie integrovaných didaktických pracovišť
Autoři KUČERKA, Daniel, Roman HRMO a Magorzata KOSZEMBAR-WIKLIK.
Vydání 1. vyd. ANS 2015, od s. 174-179, 6 s. 2015.
Další údaje
Originální jazyk angličtina
Typ výsledku Stať ve sborníku
Obor 20301 Mechanical engineering
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Forma vydání elektronická verze "online"
Organizační jednotka Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Klíčová slova česky ergonomie; integrované výuky oddělení; oddělení; pracovní prostředí
Klíčová slova anglicky ergonomics; integrated teaching departmens; departmens; working environment
Štítky KSTR3
Změnil Změnil: Mgr. Václav Karas, učo 10752. Změněno: 29. 10. 2015 11:01.
Anotace
The aim of this paper is to introduce the reader to the issue of the ergonomics at the integrated didactic workplaces. In the paper, the authors focus on the ergonomics as a scientific discipline dealing with the regularities of human labour. In the next part of the paper describes the working environment and its importance in the integrated teaching workplaces and the elements and components of the ergonomic system and the factors of the working system are briefly discussed. The final section discusses the aspects of ergonomic design of the teaching departments in terms of the location of the didactic working place, the division of the didactic working place by the type of a task and the number of students and the technical equipment of the integrated workplaces.
Anotace česky
Cílem tohoto příspěvku je seznámit čtenáře s  otázkou  ergonomie na integrovaných didaktických pracovištích. V článku se autoři zaměřují na ergonomii jako vědní obor zabývající se zákonitosti lidské práce. V další části práce je popsáno pracovní prostředí a jeho význam v integrovaných výukových pracovištích, součástek ergonomického systému a faktorů pracovního systému jsou stručně definována. Závěrečná část se zabývá aspekty ergonomického designu výukových útvarů,  pokud jde o umístění a rozdělení didaktického pracovní místa podle typu úkolu, počtu studentů a technického vybavení integrovaných pracovišť.
VytisknoutZobrazeno: 4. 5. 2024 18:30